ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's προσωπικά αντικείμενα του ζεύγους Ρίγκαν

Σε δημοπρασία από τον οίκο Christie's προσωπικά αντικείμενα του ζεύγους Ρίγκαν
REUTERS/Mike Theiler

Βιβλία, έπιπλα, κοσμήματα, φωτογραφίες, ακόμα και μπότες είναι κάποια από τα αντικείμενα του πρώην προεδρικού ζεύγους Ρίγκαν που θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Christie’s.

Τα έσοδα μερικών από τα περισσότερα από 700 προσωπικά αντικείμενα της Νάνσι και του Ρόναλντ Ρίγκαν θα διατεθούν στο Προεδρικό Ίδρυμα και Ινστιτούτο Ρόναλντ Ρίγκαν. Το ποσό αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

"Είναι η προσωπική πτυχή ενός δημόσιου βίου", δήλωσε ο Τζόναθαν Ρέντελ από τον οίκο δημοπρασιών στο Reuters, ενώ και από τα αντικείμενα φαίνεται πως το ζευγάρι έζησε σεμνά.

"Δεν ήταν ένας απίστευτα πολυτελής τρόπος ζωής. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που συνδέονται με τον χρόνο που περνούσαν μαζί. Σχεδόν τα πάντα είναι σε ζεύγη. Ήταν πολύ αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο κι αυτό πραγματικά φαίνεται."

Από τα αντικείμενα που ξεχωρίζουν είναι οι καουμπόικες μπότες που είχε δωρίσει ο ηθοποιός Ρεξ Άλεν στον πρώην πρόεδρο και φέρουν ανάγλυφη την αμερικανική προεδρική σφραγίδα.

Αυτό το ζευγάρι αναμένεται να πωληθεί προς 20.000 δολάρια, ενώ κορυφαίο κομμάτι της δημοπρασίας είναι το διαμαντένιο και χρυσό μενταγιόν λιοντάρι του Van Cleef & Arpels το οποίο αναμένεται να πωληθεί από 30.000 έως 50.000 δολάρια.

O Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν ο 40ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και υπηρέτησε διπλή θητεία -από το 1981 έως το 1989. Ήταν ο γηραιότερος πρόεδρος των ΗΠΑ, 69 και 73 ετών αντίστοιχα για τις δύο του θητείες και το 1952 έκανε τον δεύτερο γάμο και τελευταίο γάμο της ζωής του με την Νάνσι Ντέιβις. Ο πρώην πρόεδρος πέθανε το 2004, ενώ η Νάνσι τον περασμένο Μάρτιο.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί online μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί με την κλασσική διαδικασία στο παράρτημα του οίκου στη Νέα Υόρκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ