ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Και τα Καλύτερα Κτίρια της Χρονιάς είναι...

Και τα Καλύτερα Κτίρια της Χρονιάς είναι...
Οffice Reservoir by Sanjay Puri Architects, Ινδία

Η πρόταση Interlace από το αριχτεκτονικό γραφείο OMA & Buro Ole Scheeren κέρδισε τον τίτλο του Παγκόσμιου Κτιρίου της Χρονιάς στο World Architecture Festival 2015 (Παγκόσμιο Αρχιτεκτονικό Φεστιβάλ 2015).

Ο τίτλος του μελλοντικού έργου της χρονιάς απονεμήθηκε στο Vancouver House από το γραφείο BIG ενώ το Πάρκο Yanweizhou των Turenscape Interscape πήρε το βραβείο Landscape της χρονιάς.

Επρόκειτο για ένα διαγωνισμό εκλεκτών αρχτεκτονημάτων (όλα νικητές στις κατηγορίες τους) στη γιορτή της τέχνης των κτιρίων στη Σιγκαπούρη, την μεγαλύτερη διεθνή αρχιτεκτονική διοργάνωση του κόσμου.

Στον ανταγωνισμό των εντυπώσεων που συμμετείχε το ριζοσπαστικό "κάθετο χωριό" των ΟΜΑ and Buro Ole Scheeren συμμετείχαν και άλλα πρωτοποριακά project όπως το ιδιαίτερο Saigon House από την ομάδα των Βιετναμέζων αρχιτεκτόνων a21 Studio. Το τελευταίο είναι μια εναλλακτική πρόταση κατοικίας κατασκευασμένη από υλικά που βρέθηκαν στις τοπικές μάντρες και χωματερές.

Τα υλικά είναι το μέλλον

Τα υλικά και η χρήση τους ήταν οι πρωταγωνιστές στο διαγωνισμό όπως απέδειξε το σπίτι της Κοινότητας του Cam Thanh στο βιετναμέζικο τουριστικό προορισμό Hoi Χαν. Το αρχτεκτονικό γραφείο 1 + 1> 2 κάλυψαν τις σκεπές από μπαμπού με φύλλα καρύδας.

Στην κατηγορία Μελλοντικά Έργα, μια στέγη από άχυρο αποδείχθηκε νικητής. Σχεδιασμένη από το γραφείο PROARH, η οροφή του Grotto ISSA/Hill House γίνεται ένα με το κροατικό τοπίο.

Μία ψάθινη οροφή που στηρίζεται σε στύλους σαν δέντρα λειτουργεί σαν ένα επιπλέον στέγασμα στον παιδότοπο εσωτερικού χώρου των Klein Dytham. Τα υλικά έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο και στο Courtyard House Plugin στο Πεκίνο αλλά σε αυτή την περίπτωση αυτό που τράβηξε περισσότερο το βλέμμα και το θαυμασμό της κριτικης επιτροπής ήταν η αποτελεσματική αντίθεση της παράδοσης με το μοντέρνο σχεδιασμό.

Η σχολή μπαλέτου στη Αγία Πετρούπολη από το Studio 44 δημιουργήθηκε από την ενοποιημένη σύνθεση μιας αίθουσας κινηματογράφου με κατοικία ενώ με το βλέμμα στο μέλλον, το συγκρότημα κατοικιών του αρχιτεκτονικού γραφείου Bjarke Ingels Group στο Βανκούβερ αναδείχθηκε νικητής. Ο "πύργος" αναμένεται να οικοδομηθεί στο άμεσο μέλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ