ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Τούρκος πρωταγωνιστής του «Kara Sevda» στην Αθήνα για φιλανθρωπικό σκοπό

Ο Τούρκος πρωταγωνιστής του «Kara Sevda» στην Αθήνα για φιλανθρωπικό σκοπό
INSTAGRAM

Ο Burak Özçivit, γνωστός από τον ρόλο του στο αγαπημένο από το κοινό σίριαλ, "Kara Sevda" που προβάλλεται από το Mega, έφτασε στην Ελλάδα.

Ο τούρκος ηθοποιός βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα μονοπωλώντας το ενδιαφέρον των media αλλά και των γυναικών. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να επισκεφτεί την Ακρόπολη, όπου και φωτογραφήθηκε για το Instagram.

Ο Burak, ωστόσο, δεν έχει έρθει για διακοπές αλλά για να παρευρεθεί στο πλαίσιο της τριήμερης διοργάνωσης Turkish Film Days που διοργανώνει το ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" όπου και θα γίνει η πρεμιέρα της ταινίας «My Brother» στην οποία πρωταγωνιστεί.

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

Οι λάτρεις του ανατολικού κινηματογράφου θα μπορέσουν να απολαύσουν για τρεις ημέρες τις εξής ταινίες:

Αύριο (14 Οκτωβρίου 2016) θα προβληθεί η δημιουργία του σκηνοθέτη Çağan Irmak, «Whisper If I Forget» (γνωστού στη χώρα μας από την ταινία «Οι άνθρωποι του Παππού μου»). Επίσης, θα προβληθεί η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Emin Alper «Beyond the Hill», που απέσπασε τη διάκριση «Caligari Award» στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου καθώς και η ταινία «Sivas» του σκηνοθέτη Kaan Müjdeci, που έχει βραβευτεί με το βραβείο «Special Jury Prize» στο 71ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

https://www.instagram.com/p/p

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, η αυλαία της διοργάνωσης θα κλείσει με τις προβολές των ταινιών «Fish» του σκηνοθέτη Derviş Zaim («Best Screenplay», 21ο Adana Golden Boll Film Festival), «Ivy» του Tolga Karaçelik («Best Film», «Best Director», «Best Screenplay» & «Best Actor», 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αντάλεια) και «Once Upon A Time In Anatolia» του Nuri Bilge Ceylan, βραβευμένη με το «Grand Prix» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών το 2011. Η ταινία επίσης έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του BBC Culture με τις «100 κορυφαίες ταινίες του 21ου αιώνα».

https://www.instagram.com/p/p

Εκτός από τη προώθηση του Τούρκικου κινηματογράφου, η εκδήλωση έχει επίσης ως στόχο τη στήριξη του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη δράση του Συλλόγου.

Η είσοδος στις προβολές της εκδήλωσης είναι ελεύθερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ