ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρελθόν για το Μουσείο Μπενάκη ο Ολιβιέ Ντεκότ

Παρελθόν για το Μουσείο Μπενάκη ο Ολιβιέ Ντεκότ

Αν και είχε επιλεγεί μετά από έναν ιδιαίτερα προβεβλημένο διαγωνισμό που κράτησε σχεδόν 12 μήνες, ο Ολιβιέ Ντεκότ δεν είναι πλέον στη διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη.

Επιβεβαιώνονατας φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και λίγες μέρες, το Μουσείο Μπενάκη ανακοίνωσε την λήξη στη συνεργασίας του με τον Ντεκότ μετά από 10 μήνες.

Ο Ολιβιέ Ντεκότ ήταν διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας προτού αναλάβει καθήκοντα στο ιστορικό πολιτιστικό ίδρυμα.

"O Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κύριος Ολιβιέ Ντεκότ και η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Mπενάκη αποφάσισαν από κοινού τη λύση της συνεργασίας τους" αναφέρει στην ανακοίνωση του το Μπενάκη.

"Εκ μέρους του Μουσείου Μπενάκη, η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής κυρία Αιμιλία Γερουλάνου θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κύριο Descotes για τις υπηρεσίες του και να του ευχηθεί ό,τι καλύτερο για το μέλλον."

Η επιλογή του σαραντάρη φιλέλληνα Γάλλου είχε χαιρετηθεί από το φιλότεχνο κοινό. Ο Ολιβιέ Ντεκότ επιλέχτηκε μεταξύ 82 υποψηφίων. Πριν τοποθετηθεί στη θέση του διευθυντή του μουσείου διετέλεσε υπεύθυνος καλλιτεχνικής δημιουργίας του γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας.

Προκάτοχος του Ολιβιέ Ντεκότ ήταν ο Άγγελος Δεληβοριάς που είχε μείνει στο τιμόνι του εμβληματικού Μουσείου για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ