ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Priyanka Chopra: πως η Ινδή καλλονή προσέβαλε τους πρόσφυγες σε μία λήψη

Priyanka Chopra: πως η Ινδή καλλονή προσέβαλε τους πρόσφυγες σε μία λήψη

Η σταρ του Bollywood Priyanka Chopra έμαθε πολύ καλά τι σημαίνει να κάνεις ένα πολύ λάθος εξώφυλλο μια πολύ λάθος στιγμή.

Φορώντας λευκό τοπ για το περιοδικό του σύγχρονου ταξιδιώτη Conde Nast Traveller India η σταρ Quantico εμφανίζεται στο εξώφυλλο της τελευταίας έκδοσης του περιοδικού "κουβαλώντας" επάνω της τέσσερις λέξεις.

"Πρόσφυγας". "Μετανάστης". "Παρείσακτος". "Ταξιδιώτης". Όλες τους διεγραμμένες εκτός της τελευταίας. Το αμφιλεγόμενο λευκό t shirt (κάθε άλλο παρά πολιτικά ορθό που φυσικοποιεί και κάνει μια φυλή του lifestyle τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης) προκάλεσε διαμαρτυρίες.

Οι αντιδράσεις των χρηστών των social media που χάρισαν στο Conde Nast Traveller India μια εναλλακτική αντικαθιστώντας τη λέξη "Ταξιδιώτης" με το επίθετο "Προσβλητικό" ανάγκασαν την Chopra να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για ένα ρούχο τουλάχιστον "άστοχο", σίγουρα αγενές.

chopra

Σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο ινδικό ειδησεογραφικό κανάλι NDTV, η Chopra απολογήθηκε και ζήτησε συγγνώμη για τους ανθρώπους που πλήγωσε. "Είμαι άνθρωπος που αντιστέκομαι πάντα στις ταμπέλες" είπε. "Το μήνυμα παρερμηνεύθηκε και λυπάμαι που έγινε αυτό" κατέληξε η ίδια με το περιοδικό να μην ακολουθεί τη δική της γραμμή.

Το Conde Nast Traveller Indiaυπερασπίστηκε την επιλογή του υποστηρίζοντας ότι το σλόγκαν αναφέρεται στην κουλτούρα της ξενοφοβίας που καλλιεργείται. "Έχει να κάνει με το τρόπο που χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάζονται να διασχίζουν τα σύνορα λόγω της τρομοκρατίας αντιμετωπίζονται χωρίς ανθρωπιά και συμπάθεια. Αφορά στο πώς επιτρέπουμε σε ισχυρούς ηγέτες να χτίσουν εμπόδια που καθιστούν πιο δύσκολο για ανθρώπους εργατικούς, ανθρώπους με κίνητρα, να δουν περισσότερα από τον κόσμο και να τον βελτιώσουν για όλους μας" ανέφερε το Conde Nast Traveller India.

Πολύ θεωρία σε καιρούς που απαιτούνται πράξεις; Ναι. Κάποιες εβδομάδες πριν η Ινδή σταρ μίλησε για την προσφυγική κρίση όπως θα έπρεπε να θυμάται σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ