ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Dead Can Dance χάρισαν στην Ελευσίνα το πολιτιστικό μουσικό θέμα της

Οι Dead Can Dance χάρισαν στην Ελευσίνα το πολιτιστικό μουσικό θέμα της

Οι Dead Can Dance, το εμβληματικό συγκρότημα που συχνά αντλεί έμπνευση από τη μουσική και τους πολιτισμούς του παρελθόντος συμμάχησαν με την πόλη της Ελευσίνας -και κέρδισαν.

Χαρίζοντας το μουσικό θέμα στην υποψηφιότητα της Ελευσίνας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 ύστερα από πρόταση της Ελευσίνας 2021, και συγκεκριμένα της Ελευσίνιας δημιουργού Λίας Δήμου, οι Dead Can Dance δημιούργησαν το "Εleusis". Σημαντική λεπτομέρεια, η συνδρομή τους δεν έχει οικονομικές αξιώσεις.

Το μουσικό θέμα είναι εμπνευσμένο από την Ελευσίνα και την την ιστορία της και έχει σκοπό να ντύσει μουσικά το όραμα της Ελευσίνας 2021, για τη "Μετάβαση στην EUphoria".

Σκηνοθετημένο από την κινηματογραφίστρια Mari Shibata το clip έχει πλάνα από τις γειτονιές της περιοχής και η αποτύπωση της πόλης από ψηλά, έγινε από τον Ελευσίνιο Λάμπρο Ντοβίνο.

To μυσταγωγικό ντουέτο των καλλιτεχνών ανακοίνωσε ότι στις 11 Νοεμβρίου θα εκδοθούν ξανά σε βινύλιο δουλειές από το παρελθόν που συγκλόνισαν κριτικούς και φιλόμουσους. Τα Garden Of The Arcane Delights, Within The Realm Of A Dying Sun και Toward The Within θα επανακυκλοφορήσουν από την 4AD. Ήδη έχουν προηγηθεί οι δουλειές τους Dead Can Dance, Spleen And Ideal και Into The Labyrinth.

dead can Dance

"Μπορούμε να γίνουμε η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021"

Την ισχυρή βούληση της να είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 όπως και κατέφερε, δήλωνε περίτρανα η πόλη της Ελευσίνας στην παρουσίαση "Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 – Υποψήφια Πόλη" ήδη από τον Φεβρουάριο του 2015. Σύσσωμοι οι φορείς της πόλης, οι Δήμαρχοι της περιοχής, αλλά και πολλοί καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων τάχθηκαν υπέρ της διεκδίκησης του τίτλου, καθώς η Ελευσίνα ανταποκρίνεται σε μια σειρά από ισχυρά επιχειρήματα για την ανάδειξη της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Πιο συγκεκριμένα ως μία από τις πέντε ιερές πόλεις της αρχαιότητας αλλά και ως κατεξοχήν βιομηχανικό κέντρο στη σύγχρονη εποχή, η φυσιογνωμία της Ελευσίνας διαμορφώνεται μέσα από μία διαρκή διαδικασία σύνθεσης των αντιθέτων. Στην ίδια διαδικασία βρίσκεται σήμερα και η Ευρώπη στο σύνολό της στην προσπάθειά της να υπάρξει ως ενιαία οντότητα και ως Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πλέον η Ελευσίνα είναι η τέταρτη ελληνική πόλη που αναγορεύεται Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Γηραιάς Ηπείρου, μετά την Αθήνα το 1985, τη Θεσσαλονίκη το 1997 και την Πάτρα το 2006.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ