ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πώς ένα πολυτελές θέρετρο έσωσε την ιστορία της Κίνας

Πώς ένα πολυτελές θέρετρο έσωσε την ιστορία της Κίνας

Όταν ο επιχειρηματίας Ma Danong ανακάλυψε ότι η κατασκευή μιας μεγάλης, τεχνητής λίμνης στην Κίνα θα κόστιζε ένα ολόκληρο ιστορικό δάσος 10.000 δέντρων και 50 κατοικίες ιστορικής αξίας κατοικίες στην Κίνα, αποφάσισε να παρέμβει καταλυτικά.

Ο επιχειρηματίας αποφάσισε ότι τα ηλικίας 2.000 ετών καμφορόδεντρα θα σωυθούν. Για αυτό ξεκίνησε ένα δεκαετές πρότζεκτ μεταφοράς τους σε μια καινούργια τοποθεσία ενώ αποφάσισε με δικά του έξοδα να αποσυναρμολογηθούν 50 οικίες της εποχής της δυναστείας των Μινγκ και της δυναστείας των Τσινγκ για να πρωταγωνιστήσουν σε ένα project επικών διαστάσεων και υπέροχης, άσπιλης πολυτέλειας.

Η χλωρίδα και τα κτίρια θα είναι το επόμενο νέο θέρετρο για την Aman, την ξενοδοχειακή αλυσίδα του Ρώσου μεγαλοκτηματομεσίτη Vladislav Doronin.

Συνειδητοποίησα ότι ο μόνος τρόπος να προστατέψω και να τιμήσω την ιστορία μας, ήταν να εμφυσήσω καινούργια ζωή και σκοπό σ' αυτά τα παμπάλαια σπίτια, και να επιτρέψω στα ιερά δέντρα που τα περιστοίχιζαν να εμψυχωθούν με ανανεωμένο πνεύμα" είπε στο Dezeen ο Ma.

Βοτανολόγοι, μηχανικοί, ειδικοί στην αρχαία κινεζική αρχιτεκτονική επιστρατεύτηκαν από τον επιχειρηματίας Ma σώζωντας το 80% των δέντρων από αφανισμό.

Το θέρετρο ονομάστηκε Amanyangyun και θα αρχίζει να δέχεται πελάτες το φθινόπωρο 2017. Οι 50 ανασυντεθημένες οικίες θα δώσουν 26 "αρχαίες βίλες" και 25 σουίτες του ενός υπνοδωματίου σε ένα γαλήνιο καταφύγιο "που θέλει να διαφυλάσσει ανεκτίμητους φυσικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς, δίνοντας νέα ζωή σε αυτές τις οικίες της εποχής των δύο δυναστειών και σ' αυτό το αρχαίο δάσος".

amanyangyun hero 1652x918

ΔΗΜΟΦΙΛΗ