ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο πατέρας της Miffy, Ντικ Μπρουνά

Πέθανε ο πατέρας της Miffy, Ντικ Μπρουνά

Έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο εικονογράφος και δημιουργός της Miffy, Nτικ Μπρουνά. Ο δημιουργός του best-selling συμβόλου της παιδικής ηλικίας πέθανε στο σπίτι του στην Ουτρέχτη, αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του.

Συγγραφέας και εικονογράφος 124 βιβλίων, η καριέρα του Μπρουνά ξεπέρασε τα 60 χρόνια. Ο Μπρουνά δημιούργησε το λαγουδάκι του πρώτη φορά το 1955.

Η Μίφι (Miffy) του έγινε ανάρπαστη ανά τον κόσμο, απέκτησε το δικό της άγαλμα στην Ουτρέχτη και οι περιπέτειες της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 50 γλώσσσες έχοντας ξεπεράσει σε πωλήσει τα 85 εκατομμύρια αντίτυπα.

Στην πόλη του ένα μουσείο για παιδιά είναι μόνιμος πόλος έλξης για τα πιτσιρίκια και όσους θέλουν να νιώσουν έτσι. Το πατρικό σπίτι του δημιουργού της Miffy σήμερα λειτουργεί υπό της αιγίδα του "Centraal Museum" το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά.

O Mπρουνά δημιούργησε τη Miffy για να διασκεδάσει τον γιο του όταν ήταν μόλις μηνών. Ο μικρός διασκέδαζε με τις περιπέτειες μια λαγουδίτσας ανάμεσα σε αμμουδιές.

179674 DickBruna Studio 7f9bad large 1442568241

Γεννημένος σε οικογένεια εκδοτών ο Mπρουνά είχε φιλοτεχνήσει τη σειρά του Τζέιμπς Μποντ από τον Ίαν Γλέμινγκ αλλά και τις περιπέτειες του Επιθεωρητή Maigret του Georges Simenon.

Η Miffy, που στην πατρίδα της ακούσει στο Nijntje είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ασία.

Ο Ντρικ Μπρουνά είχε γεννηθεί στις 23 Αυγούστου του 1927.

miffy


ΔΗΜΟΦΙΛΗ