ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε πίνακας του Κλιμτ σε δημοπρασία

Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκε πίνακας του Κλιμτ σε δημοπρασία
CNN International

Στην τιμή ρεκόρ των 59,3 εκατ. δολαρίων πουλήθηκε ένας πίνακας του Αυστριακού ζωγράφου Γκουστάβ Κλιμτ (Gustav Klimt). Έγινε έτσι το τρίτο πιο ακριβό έργο τέχνης που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία στην Ευρώπη.

Πρόκειται για τον πίνακα “Bauerngarten”, μια ελαιογραφία του 1907 του διάσημου ζωγράφου, στον οποίο απεικονίζεται ένας κήπος γεμάτος λουλούδια, παπαρούνες, μαργαρίτες και άλλα.

Η δημοπρασία έργων που ανήκουν στο ρεύμα του Ιμπρεσιονισμού, Μοντέρνου και του Σουρεαλισμού έγινε από τον οίκο Sotheby’s το βράδυ της Τετάρτης στο Λονδίνο.

Από το 1994, ο πίνακας βρισκόταν σε ιδιωτική συλλογή, ενώ το 2016 παρουσιάστηκε σε έκθεση στην Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου.

Τα μόνα έργα που έχουν πουληθεί περισσότερο στο Λονδίνο είναι το “Walking Man” του Αλμπέρτο Τζιακομέτι (Alberto Giacometti), που πουλήθηκε για 104,3 εκατ. δολάρια το 2010 και το “The Massacre of The Innocents” του Πίτερ Πολ Ρούμπενς (Peter Paul Ruben), που πουλήθηκε για 76,7 εκατ. δολάρια το 2002.

Στη δημοπρασία πουλήθηκαν επίσης οκτώ πίνακες του Πικάσο (Picasso), για 67,7 εκατ. δολάρια και ένας πίνακας του Άρθουρ Σίσλει (Arthur Sisley), το “Effet de neige a Louveciennes” για 9,1 εκατ. δολάρια.

Οι πωλήσεις της βραδιάς έφτασαν συνολικά τα 240, 8 εκατ. δολάρια, αυξημένη κατά 108% σε σύγκριση με την αντίστοιχη δημοπρασία της περσινής χρονιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ