ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Made In Greece: 10 πολύτιμα βινύλια για συλλέκτες εραστές της μουσικής

Made In Greece: 10 πολύτιμα βινύλια για συλλέκτες εραστές της μουσικής

Αγαπάμε το βινύλιο. Από πάντα και για πάντα αυτοί οι μαύροι δίσκοι κρύβουν στην ύλη τους μελωδίες και στίχους που ντύνουν την καθημερινότητα φέρνοντας κάτι από νοσταλγία για το παρελθόν, όταν η ψηφιακή επανάσταση δεν αλλοίωνε με την κλινική καθαρότητα της το συναίσθημα και το ανθρώπινο στοιχείο που το βινύλιο φυλάσσει μέσα του.

Βέβαια μεγαλύτερη αγάπη για το βινύλιο και μάλιστα αυτό το σπάνιο είδος που λέγεται ελληνικό βινύλιο έχει ο Γιάννης Αλεξίου, ο δημοσιογράφος και εραστής της μουσικής που για ακόμη μια χρονιά φροντίζει να προσκαλέσει στη μεγάλη γιορτή του στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτων από αύριο μέχρι και την Κυριακή.

Η 10η Γιορτή του Βινυλίου και της Μουσικής Vinyl is Back που θεωρείται πλέον θεσμός καλωσορίζει τους φιλόμουσους εραστές και συλλέκτες σε ένα τριήμερο με χρώμα και άρωμα βινυλίου.

Από τον Λουκιανό Κηλαηδόνη στα Υπόγεια Ρεύματα

Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Λουκιανού Κηλαηδόνη, αυτόν τον "φτωχό και μόνο κάου-μπόυ" που σύνδεσε το όνομά του με το βινύλιο με ένα τιμητικό αφιέρωμα που περιλαμβάνει προβολές από θρυλικές συναυλίες του και σπάνιο φωτογραφικό υλικό εγκαινιάζει την τολμηρή ιδεά των Vinyl is Back Live Sessions με τα Υπόγεια Ρεύματα, ένα "συγκρότημα που έχει βαθιά χαραγμένη την σφραγίδα του στη ροκ μουσική" που όχι μόνο θα χαρίσουν ένα σπάνιο live αλλά και θα το ηχογραφήσουν.

Με αφορμή το 10 Vinyl is Back ζητήσαμε από τον εμπνευστή και άνθρωπο φτιαγμένο για βινύλιο Γιάννη Αλεξίου να μας χαρίσει τη δική του αξιολόγηση των πιο σημαντικών ελληνικών βινυλίων καθώς αν υπάρχει κάποιος που αγαπάει το βινύλιο περισσότερο από εμάς είναι αυτός.

Περισσότερες πληροφορίες για τη 10 γιορτή του βινυλίου στην ιστοσελίδα του Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ