ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Open House 2017: 100 και πλέον κτίρια μας υποδέχονται

Open House 2017: 100 και πλέον κτίρια μας υποδέχονται

Ένας θεσμός που έχει κερδίσει τους εραστές της αισθητικής και της αρχιτεκτονικής, το Open House μετρά ήδη 4 χρόνια στην Αθήνα και κουβαλάει μια ιστορία χτισμένη με έμπνευση και θεμελιωμένη γερά στο θυμικό των εραστών της τέχνης που "ικανοποιεί τις ανθρώπινες ανάγκες στο χώρο μέσω σχεδιασμού μεθόδων και υλικών κατασκευών".

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής που ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 35 πόλεις ανά την υφήλιο.

Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.

Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Περισσότερα από 100 κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους

ARXI

Στο φετινό ανανεωμένο πρόγραμμα του OPEN HOUSE Athens οι συμμετέχοντες θα εχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε πάνω από 100 κτίρια και χώρους από τους 450 εθελοντές.

Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα του OPEN HOUSE Athens έχει διευρυνθεί με ένα σύνολο παράλληλων δράσεων με στόχο να απευθυνθεί σε ακόμα ευρύτερο κοινό.

Πέρα από τις παράλληλες δράσεις (Open Box, Open School κα.) φέτος για πρώτη χρονιά, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη και τη Νορβηγική Πρεσβεία, δυο σημαντικά κτίρια Πρεσβειών ανοίγουν τις πόρτες τους σε επίτιμους προσκεκλημένους του OPEN HOUSE Athens 2017, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους (Open Embassy).

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που συμμετέχει στη δράση Open Tours και παρουσιάζει την ιστορία του κτιρίου του, το Σάββατο 1η Απριλίου, από τις 12:00 έως τις 16:00.

Σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής σημασίας του οικοδομήματος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και η αφήγηση της ιστορικής εξέλιξής του, μέσω περιηγήσεων στο εξωτερικό και εσωτερικό του.

Τις περιηγήσεις θα κάνουν αρχαιολόγοι και συντηρητές του Μουσείου, σε συνεργασία με εθελοντές από το Open House Athens.

Οι ομάδες των περιηγήσεων σχηματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σειρά προτεραιότητας (με βάση τον χρόνο άφιξης όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν) και δεν απαιτείται κράτηση, ούτε αγορά εισιτηρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗΑ 2017 θα βρείτε στο openhouseathens.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ