ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κέντρο Πομπιντού: Μέχρι και 252.000 ευρώ ζημίες την ημέρα

Κέντρο Πομπιντού: Μέχρι και 252.000 ευρώ ζημίες την ημέρα
Reuters

Η επέτειος για τα 40 χρόνια του δεν ήταν αρκετή για να πείσει τους εργαζομενους στο Πομπιντού να υποχωρήσουν από τα δικαιώματα τους. Έτσι, ένα από τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο Παρίσι, το Εθνικό κέντρο τέχνης και πολιτισμού Georges Pompidou παραμένει κλειστό λόγω της απεργίας που άρχισε την περασμένη Δευτέρα μέρος του προσωπικού του, εν αναμονή της απόφασής του σήμερα για συνέχιση ή όχι της κινητοποίησης μετά την άρνηση των εργαζομένων για τροποποίηση της σύμβασης εργασίας τους.

Περίπου εκατό εργαζόμενοι σε σύνολο 1.200 πραγματοποιούν εδώ και μια εβδομάδα απεργία, σύμφωνα με τη διοίκηση, αντιτιθέμενοι σε ένα μέτρο που τροποποιεί το καθεστώς που ισχύει για τους εργαζόμενους στο μουσείο από της ιδρύσεώς του πριν από 40 χρόνια.

"Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασφαλείας του μουσείου, που ελέγχουν την είσοδο στο κτίριο, είναι απεργοί, συνεπώς δεν μπορούμε να ανοίξουμε το Κέντρο", διευκρίνισε εκπρόσωπος του μουσείου μοντέρνας τέχνης.

Το Κέντρο Πομπιντού, το οποίο δέχεται περισσότερα από 3 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια του και παρουσιάζει την πρώτη πλήρη αναδρομική έκθεση του αμερικανού ζωγράφου Σι Τουόμπλι, που σκιαγραφεί το σύνολο της καριέρας του μέσα από 140 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής σχέδια και φωτογραφίες ("The event, Cy Twombly" 30 Νοεμβρίου 2016-24 Απριλίου 2017).

Κάθε ημέρα απεργίας αντιπροσωπεύει απώλεια 15.000 έως 18.000 επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών της βιβλιοθήκης και το οικονομικό κόστος της απεργίας μοιάζει δυσθεώρητο καθώς το εισιτήριο στο Κέντρο Πομπιντού είναι στα 14 Ευρώ.

centre georges pompidou anniversary architecture paris france

Το Κέντρο Πομπιντού είναι το μοναδικό μεγάλο παρισινό μουσείο που είχε αύξηση επισκεπτών το 2016 (+9%), αντίθετα με το Λούβρο (-15%) και το Μουσείο Ορσέ (-13%), που επλήγησαν περισσότερο από τις συνέπειες των τρομοκρατικών οργανώσεων οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή 238 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων στη Γαλλία από το 2015.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ