ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Palais de Tokyo & Aντώνης Φωνιαδάκης ανυψώνουν την Αθήνα για το Fluxum

Palais de Tokyo & Aντώνης Φωνιαδάκης ανυψώνουν την Αθήνα για το Fluxum

Ας προετοιμαστούμε να ανυψωθούμε ενάντια στη βαρύτητα. Φέτος, το Pavillon Neuflize OBC, ερευνητικό εργαστήριο του εμβληματικού Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Παρισιού Palais de Tokyo και το Ίδρυμα Fluxum/Flux Laboratory ταξιδεύουν στην Αθήνα ταυτοχρόνως με την Documenta 14 για να υλοποιήσουν ένα χορογραφικό σχέδιο, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Φωνιαδάκη.

Σε συνεργασία με 8 χορευτές της Ελληνικής σκηνής, οι καλλιτέχνες in-residence αμφισβητούν την έννοια της κοινότητας ως κατάσταση σε δεδομένο τόπο και χρόνο, και δεν την προσεγγίζουν ως θεωρητικό θέμα προς ανάπτυξη ή επεξήγηση.

Η φιλοδοξία είναι να εφεύρουν, κατά τη διάρκεια της εμπειρίας της συλλογικής δημιουργίας, ένα πλασματικό "εμείς" ως τρόπο απόδρασης από τις εκχωρημένες ταυτότητες.

Ως μέρος του πειραματισμού, οι καλλιτέχνες και χορευτές θα καθορίσουν από κοινού τη μορφή που θα πάρει η παρουσίαση, κάπου ανάμεσα στην έκθεση τέχνης και την περφόρμανς.

Αυτό το σύγχρονο πειραματικό έργο θα παρουσιαστεί σε ένα ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 23.

Εκεί το κοινό είναι ευπρόσδεκτο να περιπλανηθεί στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του κτιρίου του οποίου η αρχιτεκτονική αποτελεί κομμάτι της παράστασης.

Μια πολύτιμη συνέργεια

FLUX2

Το δρώμενο με τίτλο "PREC(AR)IOUS COLLECTIVES" με 6 καλλιτέχνες του Art Residency του Palais de Tokyo, και 8 χορογράφους υπό την επιμέλεια του Αντώνη Φωνιαδάκη, διευθυντή του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα αποτελείται από μια έκθεση και περφόρμανς από τις 6 εώς τις 12 Απριλίου, στο κτίριο της Ακαδημίας 23.

"Ως Ίδρυμα, με ιδιαίτερη ευαισθησία για την Ελλάδα, θέλησή μας ήταν να δοθεί η δυνατότητα σε νέους Έλληνες χορογράφους να συνεργαστούν με ένα καλλιτεχνικό κέντρο διεθνούς φήμης όπως το Palais de Tokyo" σχολιάζει το Flux Laboratory υπενθυμίζοντας μας την παραγωγή του έγου Lagune του Denis Savary το 2016, κατά τη διάρκεια των προλεγομένων του ΕΜΣΤ.

FLUX3

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ