ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ημέρα Μουσείων: Ανοικτά για το κοινό τα μουσεία του ΕΚΠΑ

Ημέρα Μουσείων: Ανοικτά για το κοινό τα μουσεία του ΕΚΠΑ
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Το Σάββατο 6 Μαΐου, με αφορμή την Ημέρα Μουσείων, θα είναι ανοικτές για τους ενδιαφερόμενους οι αίθουσες έκθεσης του ΕΚΠΑ, το οποίο συμπληρώνει 180 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας.

Το πανεπιστήμιο θα ανοίξει τις πόρτες των μουσείων του, από τις 11:00 τις 15:00, ώστε το κοινό, με παράλληλες ανά χρονικά διαστήματα ξεναγήσεις, να γνωρίσει και να ενημερωθεί για τον επιστημονικό και πολιτιστικό πλούτο του πανεπιστημίου.

Όσοι ενδιαφέρονται να μιλήσουν με ειδικούς και να γνωρίσουν «κρυμμένους θησαυρούς», που συμβάλλουν διαχρονικά στην εκπαίδευση και την πανεπιστημιακή γνώση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μπορούν να επισκεφτούν τα μουσεία της σχολής Επιστημών Υγείας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στο Γουδί, τα μουσεία της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, το μουσείο Ιστορίας στην Πλάκα, αλλά και το Ιστορικό Αρχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, για τους επισκέπτες της Πανεπιστημιούπολης θα υπάρχει λεωφορείο στην κεντρική είσοδο, επί της οδού Ούλωφ Πάλμε, για την εύκολη μετάβαση του κόσμου στα Μουσεία.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές και διευθυντές των μουσείων, καθώς και το προσωπικό τους, θα προσφέρουν στους επισκέπτες την εμπειρία της γνωριμίας του σπάνιου θησαυρού που διαθέτουν τα τμήματα στις μουσειακές τους συλλογές.

Παράλληλα, ομάδα της πανεπιστημιακής κοινότητας θα προσφέρει ξενάγηση στο ιστορικό κτήριο του ΕΚΠΑ (Πανεπιστημίου 30).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ