ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάννες 2017: Ο Λάνθιμος για το Χρυσό Φοίνικα με Νικόλ Κίντμαν

Κάννες 2017: Ο Λάνθιμος για το Χρυσό Φοίνικα με Νικόλ Κίντμαν

Στα γνωστά λημέρια του κινηματογραφικού Φεστιβάλ στη γαλλική ριβιέρα που τον αποθεώνει επιστρέφει ο Γιώργος Λάνθιμος.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα ο Έλληνας δημιουργός φέρνει την αινία "The killing of a sacred deer στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ο Γιώργος Λάνθιμος θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φετινού 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών επιβεβαιώσε το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ με προθέσεις μεγάλες.

Ο ταλαντούχος Έλληνας σκηνοθέτης θα διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα με την τελευταία ταινία του "The killing of a sacred deer" ("Ο φόνος ενός ιερού ελαφιού"), επιστρέφοντας στην Κρουαζέτ δυο χρόνια μετά το ειδικό βραβείο της επιτροπής, που είχε αποσπάσει το 2015 για το "Lobster".

2017 04 13T113858Z 913552219 RC1A23D7B210 RTRMADP 3 FILMFESTIVAL CANNES

REUTERS

Πρόκειται για τη δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, με συνεργάτη πάλι τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου και πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τους Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν και Αλίσια Σίλβερστοουν.

Η νέα ταινία φαίνεται ότι είναι εμπνευσμένη από αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη και αφορά έναν χειρουργό, που προσπαθεί να εντάξει στην οικογένειά του έναν έφηβο, γεγονός που θα ταράξει την ιδεατή ζωή του.

Το φετινό Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17 και 28 Μαΐου.

COLIN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ