ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Τούρκος καλλιτέχνης που «παντρεύει» τη φαντασία με την τεχνολογία

Ο Τούρκος καλλιτέχνης που «παντρεύει» τη φαντασία με την τεχνολογία
Hüseyin Şahin/Instagram

Ο Τούρκος σχεδιαστής γραφικών Hüseyin Şahin είναι ένας «κυνηγός ονείρων». Είναι ένας καλλιτέχνης που συνδυάζει τη φωτογραφία με το photoshop και πλάθει έναν δικό του παράλληλο, αλλόκοτο, όμορφο και συναρπαστικό κόσμο.

Ανεβάζει τα σουρεαλιστικά του έργα στο Instagram, όπου έχει πάνω από 87.000 ακόλουθους. Μια ματιά στα έργα του αρκεί για να καταλάβει κάποιος πως κάθε του εικόνα είναι πιο μυστήρια από την άλλη. Θέλοντας να εξελίξει την τέχνη του, πρόσφατα ξεκίνησε να δουλεύει και με τις κινούμενες εικόνες, τα Gifs.

To CNNi επικοινώνησε με τον Şahin και ο ίδιος μίλησε για την δουλειά του, το πώς αντιμετωπίζεται από το κοινό του και τι είναι αυτό που του δίνει την έμπνευση να συνεχίζει κάθε φορά και με μια νέα ιδέα. Γιατί το πρώτο που παρατηρεί κανείς σε αυτά τα έργα είναι, η φαντασία.

https://www.instagram.com/p/p

«Το να βλέπει κάποιος τα πράγματα διαφορετικά από ότι πράγματι είναι, είναι συχνό στον χώρο της διαφήμισης. Έτσι άρχισα να συνδυάζω τα αντικείμενα με την φαντασία μου και να δημιουργώ ασυνήθιστες εικόνες», αναφέρει ο ίδιος.

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

Όπως αφηγείται ο Şahin, για να δημιουργήσεις κάτι τόσο ρεαλιστικό με το photoshop πρέπει αρχικά να είσαι πολύ καλός χρήστης του. Και ο ίδιος είναι. Το μυστικό του; Τα σωστά χρώματα και ο φωτισμός. Με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα που βγαίνει είναι μια ζωντανή εικόνα. Όσο για το χρόνο που χρειάζεται ένα τέτοιο έργο, αυτός ποικίλλει. Μπορεί να χρειαστεί τρεις ώρες, μπορεί και τρεις ημέρες.

https://www.instagram.com/p/p

Μιλώντας για το τι τον εμπνέει για να δημιουργεί αυτές τις εικόνες, αναφέρει πως είναι η καθημερινότητά του. Το τι βλέπει κυρίως. Έπειτα χρησιμοποιεί απλά τη φαντασία του. Όσον αφορά το πώς δέχεται το κοινό του τα έργα του, δηλώνει πολύ ευχαριστημένος με την αποδοχή που έχει αλλά και από τα θετικά σχόλια που εισπράττει από τους ακολούθους του.

Ερωτηθείς για το αν θαυμάζει κάποιον καλλιτέχνη, αναφέρει πως ο Σαλβαδόρ Νταλί είναι ένας άνθρωπος πολύ ξεχωριστός για αυτόν.

https://www.instagram.com/p/p

Ζώντας στην Τουρκία, η οποία είναι μια κοινωνία με ‘πολλή φαντασία’ όπως αφηγείται στο CNNi, πολλές από τις εικόνες του είναι βγαλμένες από την ιστορία της χώρας αλλά και την καθημερινότητα που θα δει κανείς περπατώντας στους δρόμους.

https://www.instagram.com/p/p

Όσο για το πώς αποφασίζει ότι μια εικόνα είναι ολοκληρωμένη, αναφέρει πως: «Αφού έχουν σχεδιαστεί όλα, τα χρώματα, ο φωτισμός, οι λεπτομέρειες, κοιτάω την εικόνα. Αν μπορεί να μου βγάλει τα συναισθήματα που θα ήθελα, τότε λέω ‘εντάξει αυτό είναι’».

'Touching my dreams': Designer turns ideas into surreal images

ΔΗΜΟΦΙΛΗ