ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Design Museum: Ντέιβιντ Μπόουϊ & το frisbee ανάμεσα στα νέα εκθέματα

Design Museum: Ντέιβιντ Μπόουϊ & το frisbee ανάμεσα στα νέα εκθέματα

Τι συνθέτει τα σημεία των καιρών; Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει το εμβληματικό μουσείο Design που πρόσφατα μετακόμισε στο Κένσινκτον του δυτικού Λονδίνου διευρύνοντας τη μόνιμη συλλογή του συλλέγοντας αξιομνημόνευτα αντικείμενα και εμβλήματα της ποπ κουλτούρας.

Ανάμεσα στα νέα αποκτήματα του μουσείου κάποια από τα προσφάτως βραβευμένα ως Designs of the Year αντικείμενα, όπως το άλμπουμ Black Star του Ντέιβιντ Μπόουι και το Space Cup, το φλιτζάνι που σχεδιάστηκε για να πίνουν καφέ οι αστροναύτες σε μηδενική βαρύτητα.

Επίσης αγοράστηκαν και κάποια αντικείμενα που εκτίθενται στην τρέχουσα περιοδική έκθεση "California: Designing Freedom" στην οποία ανιχνεύεται η επίδραση της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ στην παγκόσμια κουλτούρα και τεχνολογία.

Μεταξύ αυτών, το πρωτότυπο φρίσμπι που κατασκεύασε η Wham-O Frisbee, το 1958 η κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Atari VCS/2600, του 1997 και τα παλιά τεύχη του Whole Earth Catalogue, του περιοδικού που εξέδιδε μεταξύ 1968 και 1972 ο Στιούαρτ Μπραντ και που ήταν μια βίβλος της αντικουλτούρας.

California: Designing Freedom from Design Museum on Vimeo.

Τέλος το Design Museum απέκτησε και τη σημαία του Ουράνιου Τόξου που σχεδίασε στο Σαν Φρανσίσκο, το 1978, ο Τζίλμπερτ Μπέικερ, και η οποία έχει έκτοτε γίνει η αναγνωρισμένη σε όλο τον κόσμο σημαία των ΛΟΑΤ.

Η κίνηση του Design Museum of London έρχεται μετά την απόκτηση Σημαίας του Ουράνιου Τόξου από το Museum of Modern Art στη Νέα Υόρκη, το 2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ