ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βίνσεντ βαν Γκογκ: Διαδραστική έκθεση των έργων του στο Μέγαρο Μουσικής

Βίνσεντ βαν Γκογκ: Διαδραστική έκθεση των έργων του στο Μέγαρο Μουσικής
vangoghmuseum.nl

Μία μεγάλη πολυμεσική έκθεση εικόνας και ήχου που παρουσιάζει τα έργα του Βίνσεντ βαν Γκογκ σε διαδραστική διαδικασία με το κοινό, σταθμεύει στο Μέγαρο Μουσικής, από 7 Νοεμβρίου 2017 έως τις 5 Μαρτίου 2018.

Οι 3.000 πίνακες του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου, σκίτσα του μαζί με κινούμενες εικόνες, προβάλλονται από το σύστημα υψηλής τεχνολογίας SENSORY4™ παντού. Στους τοίχους, τις κολώνες, τις οροφές, το πάτωμα. Σε χώρο 1.500 τ.μ, μέσα από σαράντα πολυκάναλους προβολείς υψηλής ευκρίνειας και ήχο υψηλής πιστότητας δημιουργούν μία τρισδιάστατη απεικόνιση σε αυτές τις πολλαπλές επιφάνειες.

Οι ρέουσες εικόνες και οι ψηφιακοί ήχοι δημιουργούν ένα πολυθέαμα με τα αριστουργήματα του βαν Γκογκ και ένα ψηφιακό ταξίδι στα μέρη που έζησε και δημιούργησε, στο Άμστερνταμ, την Προβηγκία, το Παρίσι, την Αρλ, το Σεν Ρεμύ.

Η τρισδιάστατη εικαστική έκθεση με τίτλο Van Gogh Alive-The experience, έχει, μέχρι στιγμής, περιοδεύσει σε 35 μητροπόλεις του κόσμου και την έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 10.000.000 θεατές, αναφέρουν οι διοργανωτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ