ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κλιντ Ίστγουντ: Οι ήρωες της Γαλλίας πρωταγωνιστές στη νέα του ταινία

Κλιντ Ίστγουντ: Οι ήρωες της Γαλλίας πρωταγωνιστές στη νέα του ταινία
Reuters/Eric Gaillard

Καινούρια ταινία ετοιμάζει ο Κλιντ Ίστγουντ με θέμα την περιπέτεια των τριών Καλιφορνέζων που βίωσαν τον τρόμο σε γαλλικό τρένο το 2015, όταν απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση μέσα στην υπερταχεία Thalys που κινείτο με προορισμό το Παρίσι, με περίπου 500 επιβάτες.

Ο αεροπόρος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ Σπένσερ Στόουν, ο Άλεκ Σκαρλάτος της Εθνοφρουράς του Όρεγκον και ο σπουδαστής κολλεγίου Άντονι Σάντλερ, παιδικοί φίλοι από την Καλιφόρνια, θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα ταινία με τίτλο "The 15:17 to Paris". Η ταινία της Warner Bros είναι βασισμένη στο βιβλίο που έγραψαν οι ίδιοι σε συνεργασία με τον βετεράνο δημοσιογράφο Τζέφρι Ε. Στερν για το πώς εξουδετέρωσαν τον ένοπλο που επιτέθηκε στο τρένο.

Οι τρεις νεαροί ταξίδευαν σιδηροδρομικώς από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι το 2015 όταν εντόπισαν έναν άνδρα που έφερε ένα ΑΚ47 Καλάσνικοφ και ένα μαχαίρι, με το οποίο επιχείρησε να πραγματοποιήσει επίθεση. Οι τρεις τους ακινητοποίησαν τον τρομοκράτη και έσωσαν τους 500 επιβάτες της αμαξοστοιχίας. Ωστόσο ο Στόουν τραυματίστηκε στη διάρκεια συμπλοκής.

Το περιστατικό καλύφθηκε εκτενώς από τα μέσα ενημέρωσης και οι τρεις άνδρες επαινέθηκαν για τη γενναιότητά τους. Τιμήθηκαν με το μετάλλιο της Γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής, την υψηλότερη διάκριση της χώρας και συνάντησαν τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που τους αποκάλεσε «τους καλύτερους της Αμερικής».

francetrainheroes


Reuters/Max Whittaker

Η παραγωγή της ταινίας, ξεκίνησε ήδη αυτή την εβδομάδα και ουσιαστικά θα ακολουθήσει τις ζωές των τριών ηρώων, από την παιδική τους ηλικίας μέχρι τη νύχτα που βοήθησαν στην εξουδετέρωση του ανθρώπου ο οποίος άνοιξε πυρ σε τρένο που εκτελούσε δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ