ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πόσα πλήρωσε Κινέζος τουρίστας για ένα ποτήρι ουίσκι του 1878;

Πόσα πλήρωσε Κινέζος τουρίστας για ένα ποτήρι ουίσκι του 1878;
@WaldhausHotel

Ο καθένας έχει τα πάθη του και κάποιοι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ακριβό αντίτιμο για να τα ζήσουν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Κινέζος τουρίστας που επισκέφθηκε το Σεν Μόριτς, το φημισμένο χειμερινό θέρετρο της βόρειας Ελβετίας. Ο σκοπός του ήταν πολύ συγκεκριμένος: ήθελε να απολαύσει ένα ποτήρι ουίσκι Macallan Millesime 1878.

Το δώρο στον εαυτό του του κόστισε 9.999 ελβετικά φράγκα (8.733 ευρώ) για ένα μόλις ποτήρι αναφέρει σε δημοσίευμα η ιστοσελίδα 20minuten.ch.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το ξενοδοχείο επιβεβαίωσε την πληροφορία και ανέφερε ότι ο Κινέζος, λάτρης του ουίσκι, πήγε στο μπαρ του ξενοδοχείου, το οποίο περιλαμβάνεται στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη μοναδική συλλογή του από ουίσκι.

Το μπαρ του Waldhaus Hotel διαθέτει περίπου 2.500 είδη ουίσκι, των οποίων οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 7 και 9.999 ελβετικών φράγκων για μια δόση δύο εκατοστών του λίτρου.

Το Macalan ήταν το αγαπημένο ουίσκι του Τζέιμς Μποντ και η φιάλη, που υπήρχε στην κάβα του ξενοδοχείου, άνοιξε ειδικά για τον κινέζο πελάτη.

Το ουίσκι είχε διατηρηθεί επί 27 χρόνια στο βαρέλι και εμφιαλώθηκε το 1905.

Ο πελάτης φαίνεται ότι ευχαριστήθηκε. Σύμφωνα με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, ο πελάτης ουδέποτε είχε σκεφθεί ότι ένα ουίσκι τόσο παλιό θα είναι τόσο καλό όσο ένα πιο πρόσφατο Macallan.

Από περιέργεια, ο διευθυντής του ξενοδοχείου δοκίμασε μια γουλιά από το ποτό αυτό. "Στη μύτη, έχει το άρωμα ενός παλιού κονιάκ, δίνοντας και μια αίσθηση από Porto. Στον ουρανίσκο αποδεσμεύει το άρωμα που έχει πάρει από το βαρέλι", δήλωσε ο Σάντρο Μπερνασκόνι, ο διευθυντής του ξενοδοχείου, στην ιστοσελίδα.

whisk

@WaldhausHotel

Η αξία της φιάλης, πριν ανοιχτεί, υπολογιζόταν στα 50.000 ελβετικά φράγκα (43.670 ευρώ). "Το γεγονός ότι ανοίξαμε τη φιάλη δεν σημαίνει ότι χάσαμε χρήματα", δήλωσε ο διευθυντής που ελπίζει ότι το μπαρ θα σερβίρει ακόμη 3 έως 5 ποτήρια για να βγάλει τα έξοδά του.

Μόλις ανοιχτεί, το μπουκάλι του ουίσκι χάνει την ποιότητά του, λόγω της οξυγόνωσης, και συνεπώς την αξία του. Η διάρκεια για τη συντήρηση μιας ανοικτής φιάλης με ουίσκι κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 χρόνων.

whisky3

@WaldhausHotel

ΔΗΜΟΦΙΛΗ