ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O δεκάλογος για να φροντίσεις τον αέρα του σπιτιού σου

O δεκάλογος για να φροντίσεις τον αέρα του σπιτιού σου

Δέκα ερωτήσεις βρίσκουν τις ιδανικές τους απαντήσεις για να πεισθείς ότι η καλή ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι προυπόθεση καλής ζωής. 

Πως ανανεώνω τον αέρα στο χώρο μου;

Τώρα που οι χαμηλές θερμοκρασίες απαιτούν παράθυρα κλειστά και η ατμόσφαιρα του σπιτιού δεν ανανεώνεται η ιδανική λύση είναι ηλεκτρικές συσκευές που φροντίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου και την ποιότητα του αέρα που αναπνέεις.

Δεν θέλω αποπνικτική ατμόσφαιρα, δεν θέλω μυρωδιές.

Είναι κανόνας, καθώς τα θερμαντικά σώματα μας προστατεύουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες, κάνουν παράλληλα την ατμόσφαιρα αποπνικτική και δυσάρεστη.

Και τι κάνω;

Επιλέγεις λύσεις οικονομικά προσιτές που φροντίζουν για να ανασαίνεις τον αέρα που σου αξίζει ρυθμίζοντας την υψηλή υγρασία ή την υπερβολική ξηρότητα.

Πως καταλαβαίνω την υψηλή υγρασία;

Ένδειξη πρώτη και πασιφανής, υγρασία στους τοίχους. Ένδειξη δεύτερη, τζάμια θολά, περιστασιακά έντονη υγρασία στο ταβάνι. Επίσης μπορείς να ελέγξεις ντουλάπες και μπάνιο αλλά και ένα ένα υγρόμετρο οικιακής χρήσης θα σε διαφωτίσει.

Δώσε μου μια λύση.

Λέγεται αφυγραντήρας και μειώνει αλλά και ελέγχει σε επιθυμητά επίπεδα την υγρασία, φιλτράροντας παράλληλα τον αέρα για να είναι πιο καθαρός και κυρίως πιο υγιεινός. Με ειδικό αντιβακτηριδιακό φίλτρο ο αφυγραντήρας της επιλογής σου θα φροντίσει για να μην έχεις πρόβλημα στην υγεία σου, αλλεργίες, μύκητες αλλά ούτε και στο χώρο που ζεις και εργάζεσαι (τοίχοι που ξεφλουδίζουν, “φουσκωμένα” πατώματα, πρόβλημα στα κουφώματα κοκ.)

Μα δεν θέλω ούτε υπερβολική ξηρότητα, με ενοχλεί στο λαιμό.

Η ρύθμιση του αφυγραντήρα στο σωστό ποσοστό υγρασίας, δεν προκαλεί ξηρότητα αντίθετα δημιουργεί ιδανικές συνθήκες διαβίωσης. Αν παρόλα αυτά το πρόβλημα δεν είναι η υγρασία αλλά η ξηρότητα που προκαλείται από την χρήση κλιματιστικών ως μέσο θέρμανσης, τότε επιβάλλεται η χρήση ενός υγραντήρα.

Οπότε;

Οπότε υγραντήρας, αυτή η ηλεκτρική συσκευή υπολογίζει τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα, υγραίνει τον αέρα όταν χρειάζεται και διατηρεί την ιδανική υγρασία μέσα στο χώρο.

Η οποία είναι;

Εκτιμάται ότι η ιδανική υγρασία μέσα σε ένα χώρο πρέπει να κυμαίνεται από 50% έως και 60%.

Γιατί πρέπει να φροντίσω για όλα αυτά;

Γιατί φροντίζεις την υγεία σου. Η κακή ατμόσφαιρα μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες, δερματικά προβλήματα, άσθμα, κούραση, δυσαρέσκεια, χρόνιους πονοκεφάλους. Όποιος έχει εμπειρία από χώρους όπου η κάπνα “πνίγει” την καθημερινότητα μπορεί να σας το επιβεβαιώσει ακόμη καλύτερα.

Καλύτερη ατμόσφαιρα, καλύτερη ζωή;

Ναι, περίπου αν όχι ακριβώς αυτό. Ειδικά αν καλημερίζεις τον εαυτό σου σε ένα χώρο όπου η θερμοκρασία είναι ιδανική, η υγρασία ελεγχόμενη και ένας καθαριστής αέρα - ιονιστής καθαρίζει τον αέρα απομακρύνοντας τα βακτήρια, τις βλαβερές ουσίες, τα μικρόβια, τις δυσάρεστες οσμές, την τσιγαρίλα θα είναι ένα ξεκίνημα μιας καλύτερης ζωής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ