ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Banksy πολεμά με την τέχνη του τη βιομηχανία όπλων

Ο Banksy πολεμά με την τέχνη του τη βιομηχανία όπλων
CNNi

Το νέο έργο τέχνης του ιδιαίτερου Banksy παρουσιάστηκε προσφάτως στο Λονδίνο, προκαλώντας για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις.

Η δουλειά του θα βρίσκεται για μία εβδομάδα στην Art the Arms Fair, μία έκθεση που δημιουργήθηκε για να αντιταχθεί στην έκθεση Defense Systems & Equipment International (DSEi), η οποία πραγματοποιήθηκε προσφάτως στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το έργο τιτλοφορείται “Civilian Drone Strike” και μοιάζει με ζωγραφιά μικρού παιδιού. Μόνο που η πρόθεσή του... δεν είναι τόσο παιχνιδιάρικη.

1


Πηγή: CNNi

Στο έργο απεικονίζεται μία τρομοκρατημένη φιγούρα, με έναν σκύλο δίπλα της και πιο πέρα ένα φλεγόμενο σπίτι, ενώ τους έχουν περικυκλώσει τρία drones.

Ο Banksy, καλλιτέχνης του δρόμου φημίζεται για τις κοινωνικοπολιτικές του προσεγγίσεις στα έργα του όμως παραμένει, ακόμα, άγνωστη η πραγματική του ταυτότητα. Η τελευταία του δουλειά, είναι μία έντονη κριτική προς τη βιομηχανία των όπλων και το κόστος που επιφέρει στις ανθρώπινες ζωές.

Ο οργανωτής της Art the Arms Fair, Sam Walton, ανέφερε: «Ο Banksy προσφέρει μία κριτική, καταστρέφοντας σκόπιμα μια αθώα, παιδική ζωγραφιά».

Banksy's new artwork takes aim at arms trade

ΔΗΜΟΦΙΛΗ