ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Δεν υπάρχει αγάπη χωρίς απώλεια»: Ο Μπραντ Πιτ μετά το διαζύγιο

«Δεν υπάρχει αγάπη χωρίς απώλεια»: Ο Μπραντ Πιτ μετά το διαζύγιο

Γαλήνη, ισορροπία, τάξη. Φωτογραφημένος για το GQ Style Αμερικής ο αιώνιος έφηβος Μπραντ Πιτ παραδιδεται στα στοιχεία της φύσης στα Εθνικά Πάρκα των ΗΠΑ.

Ο φακός του Ryan McGinley απαθανατίζει τον ηθοποιό στα τοπία της Αμερικής, γυμνά και σκληρά, όπως νιώθει πλέον και ο ίδιος μετά από ένα διαζύγιο που έφερε στο φως ξεδιάντροπα τις αδυναμίες και τις παθογένειες της οικογένειας που όρισε το Χόλιγουντ για μια δεκαετία, τη συμμορία του με την Αντζελίνα Τζολί που κάποτε τους αποκαλούσαμε Μπραντζελίνα.

Στη συνέντευξη ο Πιτ μιλάει για τις αλλαγές στη ζωή του, τον πόνο, την απώλεια, τη μοναξιά και την όρεξη του να επιστρέψει στον ιστό της ύφανσης του, να διορθώσει τα λάθη και τις αδυναμίες του αναφέροντας το όνομα της Τζολί μόλις μια φορά. “Moυ αρέσει να ανάβω φωτιές” απαντάει στο GQ για τις στιγμές που νιώθει γαλήνη. “Η φωτιά δίνει ζωή σε αυτό το σπίτι” λέει ο Πιτ που αντιμετωπίζει σαν ένας Χάκλμπερι Φιν τη μοναξιά μιας νέας ζωής μέσα από την οποία θα βγει δυνατότερος.

“Μεγάλωσα μέσα σε σπηλιές. Είχαμε απίθανες σπηλιές και τοπία στο Μιζούρι όπου μεγάλωσα” λέει ο Πιτ που επιμένει να ανακαλύπτει τον εαυτό του με όλες τις αποτυχίες που τον κάνουν έναν άλλο, διαφορετικό εαυτό.

“Ακούω πολύ Frank Ocean. Τον βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτόν τον νεαρό” λέει στη συνέντευξη που τον απαθανατίζει στους λευκούς αμμόλοφους της χώρας. “Δεν περνάω αυτό που λένε κρίση μέσης ηλικίας. Έχω περάσει ξανά στη ζωή μου περιόδους που με κούραζα. Οι προηγούμενοι μήνες είναι μία από αυτές. Αλλά όταν με κουράζω βρίσκω κίνητρο για να αλλάξω. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για αυτό” λέει ο σταρ που επιμένει να αναζητάει τη δικαιοσύνη στη ζωή του.

“Δεν υπάρχει αγάπη χωρίς απώλεια, είναι όλα μέσα στο πακέτο” λέει o 53χρονος Πιτ που σπάει το καλούπι του για να γεννηθεί κάτι άλλο -πιο ειλικρινής, πιο αφοσιωμένος στις εικαστικές του ανησυχίες (ο Πιτ ασχολείται με τη γλυπτική σαν μανιακός), πιο συμπαγής, πιο παραδομένος στα χώματα και τα τοπία που τον έκαναν αυτό που είναι. Ένας αιώνιος Χάκλμπερι Φιν που όταν σκοτεινιάζει προστατεύεται, οχυρώνεται και μετά επιστρέφει για να διεκδικήσει την οικογένεια που είχε και θα έχει –απλά κάπως διαφορετικά. “Πρέπει να σφυροκοπήσω τα καρφιά μου” καταλήγει ο Πιτ στην εξομολόγηση του στον Michael Paterniti.

Περισσότερα εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ