ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάννες 2017: Έναρξη με την οικοδέσποινα Μόνικα Μπελούτσι στη Ριβιέρα

Κάννες 2017: Έναρξη με την οικοδέσποινα Μόνικα Μπελούτσι στη Ριβιέρα

Με την ιδανικότερη οικοδέσποινα άνοιξε την αυλαία του το φετινό 70ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών καθώς η Μόνικα Μπελούτσι επιστρέφει στη Ριβιέρα.

Η 52χρονη Ιταλία καλλονή υποδέχθηκε τον τύπο και τους θιασώτες της μεγάλης γιορτής του κινηματογράφου ως ντίβα με χαμόγελο.

Χρέη της ως οικοδέσποινα του Φεστιβάλ είναι να φέρει επί σκηνής τον πρόεδρο Πέδρο Αλμοδόβαρ και την επιτροπή που φέτος θα ορίσει τους νικητές του θεσμού. Πέρα από οικοδέσποινα η Μπελούτσι συμμετέχει στο Φεστιβάλ Καννών ως μία από τις γυναίκες που θα γεμίσουν με τη γοητεία τους την επιστροφή του Twin Peaks του Ντέιβιντ Λιντς που πριν τη μικρή οθόνη θα προβληθεί στις οχυρωμένες ως αστακός Κάννες.

Οι 70η διοργάνωση έχει και χρώμα ελληνικό καθώς συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα τόσο η ταινία του Έλληνα auteur Γιώργου Λάνθιμου "The killing of a sacred dear" αλλά και η νέα ταινία του "Hercules Film Fund" του Πάρι Κασιδόκωστα – Λάτση, "Good Time".

Το Hercules Film Fund είναι ένα fund ειδικού σκοπού που διευθύνεται από τον Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση και επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών, κυρίως στις ΗΠΑ και Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ