ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Yoga: Η Ινδία & ο κόσμος λέει namaste

Παγκόσμια Ημέρα Yoga: Η Ινδία & ο κόσμος λέει namaste

Οι ινδικές αρχές εντός και εκτός της χώρας ετοιμάζονται να γιορτάσουν αύριο την Παγκόσμια Ημέρα Yoga με τις προετοιμασίες να έχουν κορυφωθεί ενόψει της κύριας διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ραμαμπάι Αμπεντκάρ Γκρουντίν στην πρωτεύουσα Λάκναου του κρατιδίου Ούταρ Πραντές, της οποίας θα ηγηθεί ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

Ο πρωθυπουργός θα φθάσει εκεί σήμερα το απόγευμα για διήμερη επίσκεψη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, θα μετάσχει στην τελετή για την Παγκόσμια Ημέρα Yoga εναλλάσσοντας στάσεις και θέσεις γιόγκα μαζί με 60.000 και πλέον συμμετέχοντες.

Η τοπική κυβέρνηση στο Ούταρ Πραντές έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού. Η πρακτική εξάσκηση της yoga έχει ήδη αρχίσει και θα κορυφωθεί σε όλα τα καθορισμένα σημεία εντός της χώρας και στο εξωτερικό.

Με τις εκδηλώσεις αυτές, οι ινδοί αξιωματούχοι υπογραμμίζουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την προώθηση των πανάρχαιων ινδικών παραδόσεων της υγιεινής ζωής", δήλωσε αξιωματούχος στη Λακνάου.

Παράλληλα οι αξιωματούχοι στις πρεσβείες της Ινδίας ετοιμάζονται για την Ημέρα Yoga με διάφορες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα αυτές που θα πραγματοποιηθούν στο Πακιστάν, το Παρίσι και το Λονδίνο.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Doordarshan, εορτασμοί θα λάβουν χώρα επίσης στην Ουεντζού της ανατολικής Κίνας, στο Χονγκ Κονγκ, στην Τζακάρτα της Ινδονησίας και στο Σαντιάγο της Χιλής.

Την Κυριακή, ο γκουρού Μπάμπα Ράμντεβ εγκαινίασε τις εκδηλώσεις στην Αχεμπαντάντ. Εκατοντάδες λάτρεις της yoga έκαναν μαζί του ασκήσεις της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής πρακτικής που προέρχεται από την Ινδία.

Ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 21η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Yoga, μετά και το λόμπινγκ που έκανε στον διεθνή οργανισμό ο Ναρέντρα Μόντι, λάτρης της yoga, υπέρ της αρχαίας ινδικής τέχνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ