ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζένιφερ Λόπεζ: 48 γενέθλια selfies της 48χρονης Latin βασίλισσας

Τζένιφερ Λόπεζ: 48 γενέθλια selfies της 48χρονης Latin βασίλισσας

H Λατίνα star της showbiz, τραγουδίστρια, ηθοποιός, χορεύτρια, επιχειρηματίας, μητέρα διδύμων και σύντροφος του άσου του αμερικανικού ποδοσφαίρου Άλεξ Ροντίγκεζ, η Τζένιφερ Λόπεζ έγινε 48 ετών.

Μπορεί οι περισσότεροι να ασχολούνται με το διάφανο, τολμηρό φόρεμα της γενέθλιας νύχτας της όμως η JLo φρόντισε να μονοπωλήσει τα social media την προηγούμενη εβδομάδα με μια ανάρτηση στο Instagram που δεν ήταν ένα από τα πολλά (πάντα θελκτικά) selfie της.

Αφού ανάρτησε στο Instagram μια φωτογραφία του/της Brendan, το μεγαλύτερο παιδί της αδερφής της, Leslie, η JLo αναφέρθηκε με ουδέτερες αντωνυμίες στο πρόσωπο του αποφεύγοντας τις παραδοσιακές αρσενικές και θηλυκές αντωνυμίες.

"Ο/Η Brendan είναι το δεύτερο παιδί της μεγαλύτερης αδερφής μου, Leslie! Είναι το μοναδικό άτομο που επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει το σχολείου του/της στο συνέδριο Global Young Leaders της Ουάσιγκτον. Σημαίνει τόσα πολλά για εμένα. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη" έγραψε, μεταξύ άλλων, η τραγουδίστρια στη λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία, χρησιμοποιώντας τα ουδέτερα "they" και "their" αντί των παραδοσιακών αρσενικών και θηλυκών αντωνυμιών.

Το 2015, η American Dialect Society ψήφισε το "they" ως "Λέξη της Χρονιάς", με τη χρήση του ως μοναδική αντωνυμία για να περιγραφεί κάποιος με που αυτοχαρακτηρίζεται ως non- binary (ουδέτερος φύλου).

Απορρίπτοντας με τον τρόπο και το λεξιλόγιο της τον παραδοσιακό φυλετικό διαχωρισμό του “αυτός” και “αυτή” η Λόπεζ έδωσε συγχαρητήρια στον/στην Brendan κάνοντας χρήση μιας προσεκτικής, gender-bending, δημόσιας επικοινωνίας με τους fan της που αναγνώρισαν στην 48χρονη Λατίνα star την τόλμη και την αποδοχή για τη διαφορετικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ