ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Bruce Weber: Ανέκδοτα πορτρέτα ενός αθώου Χόλιγουντ στο φως

Bruce Weber: Ανέκδοτα πορτρέτα ενός αθώου Χόλιγουντ στο φως

Τολμηρός & ευαίσθητος, ο φακός του Μπρους Ουέμπερ έχει απαθανατίσει το Χόλιγουντ στα χρόνια της αθωότητας του.

"Έπρεπε να μένω για εβδομάδες σε ένα ρετιρέ - η ζωή μου εκείνη την εποχή ήταν λίγο σαν ταινία του Παζολίνι με σάουντρακ από τον Νιλ Γιανγκ" λέει ο θρυλικός φωτογράφος της βιομηχανίας της μόδας Μπρους Ουέμπερ για τα 90s, όταν περνούσε πολύ χρόνο μακριά από το πραγματικό του σπίτι, φωτογραφίζοντας στο δεύτερο του σπίτι, το ξενοδοχείο Chateau Marmont, στο Λος Άντζελες τους ανερχόμενους αστέρες της Tinseltown.

Ο Αμερικανός φωτογράφος ανατρέχει στο παρελθόν και στην αρχή της καριέρας του, στον πρόλογο ενός αποκλειστικού portfolio με φωτογραφίες διάσημων που δημοσιεύονται πρώτη φορά στο τεύχος Σεπτεμβρίου του CR Fashion Book.

Στις φωτογραφίες ηθοποιών από τη δεκαετία του 1990 περιλαμβάνονται πορτρέτα των Μπραντ Πιτ, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Ματ Ντέιμον, Μπεν Άφλεκ, Νάταλι Πόρτμαν, Ντρου Μπάριμουρ κα.

"Υπήρχαν room service, πολλά τηλεφωνήματα απελπισίας αργά το βράδυ από τους ανθρώπους που θα φωτογράφιζα την επόμενη μέρα. Μερικές φορές έφταναν στο ξενοδοχείο και έπαιζαν μια μελωδία στην κιθάρα ή απήγγειλαν ένα ποίημα" αναφέρει ο Ουέμπερ και συνεχίζει: "Πολλοί ήταν εύθραυστοι, αλλά είχαν χαρακτήρα που σε κέρδιζε - και όλοι είχαν τσαγανό που ελπίζω να διατηρήσουν για πάντα".

Ο Μπρους Ουέμπερ ανοίγει για πρώτη φορά τα αρχεία του μοιράζεται τις ανυπόκριτες "ιστορίες πριν τον ύπνο" πίσω από τα υπέροχα πορτρέτα διασημοτήτων.

Μεταξύ άλλων στο portfolio περιλαμβάνεται φωτογραφία της Κουίν Λατίφα με τη χορωδία αγοριών του Χάρλεμ, στιγμιότυπα από πάρτι γενεθλίων του Μπεν Άφλεκ, στο οποίο ήταν παρόντες ο αδελφός του Κέισι Άφλεκ και ο φίλος του Ματ Ντέιμον και φωτογραφία των μελών των Red Hot Chili Peppers.

Ο Ουέμπερ ξεκίνησε την καριέρα του με τις διαφημιστικές καμπάνιες των Κάλβιν Κλάιν και Ραλφ Λόρεν φωτογραφίζοντας άνδρες μοντέλα με αθλητικά μυώδη σώματα. Έχουν κυκλοφορήσει 30 βιβλία με το όνομά του, όπως το All American series και διάφορες μονογραφίες.

Έχει επίσης σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ και ταινίες, μουσικά βίντεο και διαφημίσεις και μπορεί να υπερηφανεύεται για περισσότερες από 60 εκθέσεις αφιερωμένες στο έργο του και για τις φωτογραφίες του που περιλαμβάνονται σε μόνιμες συλλογές στο Μουσείο Victoria and Albert του Λονδίνου και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Παρίσι - όλα χάρη στο συνδυασμό σεξουαλικής φόρτισης, νατουραλισμού, κλασικισμού και νοσταλγίας.

Δείτε το portfolio εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ