ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Υποκριτής και ψεύτης»: Δείτε τα video με τον Μπεν Άφλεκ που έχουν εξοργίσει το διαδίκτυο

«Υποκριτής και ψεύτης»: Δείτε τα video με τον Μπεν Άφλεκ που έχουν εξοργίσει το διαδίκτυο

Καθώς το σκάνδαλο της σεξουαλικής παρενόχλησης του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν όχι μόνο καταλαγιάζει αλλά γιγαντώνεται το Χόλιγουντ ζει ένα νέο διχασμό με όλους να είναι είτε θύματα, είτε θύτες -ή απλά ένοχοι σιωπής. Στην περίπτωση του Μπεν Άφλεκ τα πράγματα είναι ακόμη πιο μπερδεμένα. 

Μετά τις αποκαλύψεις που συνεχίζουν να σοκάρουν τις αίθουσες σύνταξης της ειδησεογραφίας ένα video από το παρελθόν στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Μπεν Άφελεκ "καίει" τον ηθοποιό που πρόσφατα καταδίκασε τον μέντορα και φίλο του μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ.

Ο Άφλεκ τράβηξε αποστάσεις από την πρακτική του casting couch -ήτοι την απαίτηση ερωτικών συναλλαγών ως τίμημα για να κερδίσεις μια θέση μπροστά από τον προβολέα- γράφοντας στο Facebook του ότι "νιώθει θυμό για όσα συμβαίνουν" και "αναζητά τρόπο για να εκλείψουν ανάλογα περιστατικά".

Όμως χρήστες του διαδικτύου του υπενθύμισαν δύο video αμφισβητώντας το ήθος και την ειλικρίνεια του.

Στο πρώτο ο Άφλεκ αγκαλιάζει, παρενοχλεί και σχεδόν επιτίθεται ερωτικά στη συνάδελφο του, την ηθοποιό Χίλαρι Μπάρτον του "One Tree Hill" στη διάρκεια της εκπομπής TRL του MTV.

Τo περιστατικό που υπενθύμισε σε όλους μέσω Τwitter η Shanice Brim έκανε την ίδια την Μπάρτον να τοποθετηθεί για το "άβολο" περιστατικό.

"Κορίτσια είμαι τόσο εντυπωσιασμένη με εσάς τις γενναίες. Τότε έπρεπε να γελάσω για να μην κλάψω. Σας στέλνω την αγάπη μου" σχολίασε η Μπάρτον.

Ο Άφλεκ απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του, όμως το διαδίκτυο δεν ξεχνά και δεν σταμάτησε εκεί.

Στη συνέχεια ένα άλλο video, αυτή τη φορά από το 2004, άρχισε να αναπαράγεται στα κοινωνικά δίκτυα.

Σε αυτό ο Άφλεκ, απολαμβάνοντας την επιτυχία και τη φήμη που γενναιόδωρα έδωσε σε αυτόν αλλά και τον Μάτ Ντέιμον ο μεγαλοπαράγοντας του Χόλιγουντ Γουάινσταϊν που τους καθιέρωσε φέρνοντας στην μεγάλη οθόνη τον δικό τους "ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ" ο Άφλεκ αγκαλιάζει, αγγίζει το στήθος και ρωτάει την Καναδή δημοσιογράφο Anne-Marie Losique γιατί δεν δείχνει λίγο περισσότερο στήθος -όπως η ίδια συνηθίζει.

"Τι συμβαίνει; Γιατί σήμερα καλύπτεις το ντεκολτέ σου;" τη ρωτάει ενώ την έχει καθίσει στην αγκαλιά του. Η Losique του απαντάει ότι είναι σεμνή καθώς είναι Κυριακή πρωί και εκείνος επιμένει λέγοντας ότι "αυτό δεν την σταμάτησε ποτέ στο παρελθόν, από το να βγάλει το στήθος της έξω".

"Ποιον προσπαθείς να κοροϊδέψεις; 'Κυριακή πρωί';" Στη συνέντευξη εκείνος την φλερτάρει, εκείνη χαμογελάει και δείχνει να ανταποκρίνεται. "Αυτά τα στήθη είναι πολύ σφιχτά. Πρέπει να το πω. Είναι σαν δυο τεράστιες πέτρες" της λέει.

Σήμερα η Losique υπερασπίζεται τον Άφλεκ -εύλογα. Η ίδια άλλωστε δεν μοιάζει να ενοχλήθηκε από το ερωτικό κάλεσμα του μπροστά τις κάμερες.

"Έπρεπε να 'παίξουμε' για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Ναι κάθησα στην αγκαλιά του αλλά όλα ήταν μια πλάκα. Δεν συνέβη ποτέ κάτι προσβλητικό" είπε στο E! News.

"Ειλικρινά δεν ένιωσα ούτε στιγμή άβολα" συνέχισε η Losique. "Λυπάμαι γιατί αυτό που προσπάθησε να κάνει ήταν να διακωμωδήσει τη γαλλική κουλτούρα του Κεμπέκ από όπου κατάγομαι" πρόσθεσε.

Ο Άφλεκ δυστυχώς έχει να αντιμετωπίσει ακόμη ένα ένοχο στοιχείο από το οικογενειακό του παρελθόν.

Ο νεότερος αδελφός του, Κέισι Άφλεκ, έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση πολλές φορές στο Χόλιγουντ αλλά αυτό δεν ήταν εμπόδιο για την Ακαδημία Κινηματογράφου που του απένειμε το Όσκαρ Β' Αντρικού Ρόλου φέτος για το "Manchester by the Sea" -μία επιλογή που δίχασε τη βιομηχανία του Χόλιγουντ και εξακολουθεί να αμαυρώνει το δημόσιο προφίλ του πρεσβύτερου Άφλεκ.

Κάνοντας τα πράγματα ακόμη χειρότερα το Twitter "έκλεισε" το λογαριασμό της Ρόουζ ΜακΓκόουαν, μίας από τις πρώτες διάσημες που μίλησαν ανοιχτά για τον κανόνα της σεξουαλικής παρενόχλησης στη βιομηχανία του θεάματος, μετά από ανάρτηση της προς τον Μπεν Άφλεκ. "Είσαι ΨΕΥΤΗΣ" έγραψε η ΜακΓκόουαν.

Όμως ένα σχόλιο αξίζει να προστεθεί για όλα όσα καταιγιστικά αποκαλύπτονται και "σοκάρουν" το Χόλιγουντ. Εάν όλοι ήξεραν τις φήμες για πρακτικές και κυκλώματα σεξουαλικής παρενόχλησης και δεν έκαναν τίποτα για αυτό εδώ και δεκαετίες, δεν φέρουν ευθύνη; Εάν όλοι είναι συνένοχοι σε αυτό το γαιτανάκι της εξουσίας και της δόξας που συμμετέχουν -oι θύτες που συνέχιζαν, τα θύματα που δεν μίλησαν και οι υποψιασμένοι που επέτρεψαν στη showbiz να είναι ένας "οίκος ανοχής" από τότε που η Σίρλεϊ Τεμπλ, 12 ετών, αποκάλυψε ότι στέλεχος της MGM της έδειξε το μόριο του το 1940 δεν άφησαν την παρενόχληση να είναι κανόνας; Αυτό είναι ένα πραγματικό debate για όλους.

H μάχη συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ