ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Είναι τέρας. Όμως υπάρχει μια αγέλη σαν αυτόν»: μεγαλοστέλεχος του Χόλιγουντ προειδοποιεί

«Είναι τέρας. Όμως υπάρχει μια αγέλη σαν αυτόν»: μεγαλοστέλεχος του Χόλιγουντ προειδοποιεί

Ο Τζέφρι Κάτσενμπεργκ, ένας από τους πιο ισχυρούς "παίκτες" της βιομηχανία του θεάματος και ο άντρας που διήθυνε τα Walt Disney Studios για μία ολόκληρη δεκαετία πριν συμμαχήσει με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ για να δημιουργήσει τη Dreamworks, απασφάλισε εναντίον του πρώην συνεργάτη του Xάρβεϊ Γουάινσταϊν -κυρίως όμως στρέφει την οργή του προς την "αγέλη του".

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο κινηματογραφικός παραγωγός που κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση, είναι "τέρας" αλλά όχι το μοναδικό, δήλωσε ο Κάτσενμπεργκ σε συνέντευξη του κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργάνωσε η Wall Street Journal στην Καλιφόρνια.

"Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία, είναι ένα τέρας" τόνισε ο παραγωγό. "Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μια αγέλη λύκων. (Ο Χάρβεϊ) δεν είναι ο μόνος εκεί μέσα. Το θέμα αυτό είναι που πρέπει να επιδιώξουμε να διευθετήσουμε" πρόσθεσε.

Δεκάδες ηθοποιοί, ανάμεσά τους διάσημες σταρ όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Αντζελίνα Τζολί, η Μίρα Σορβίνο, κατηγόρησαν τον 65χρονο παραγωγό για σεξουαλική παρενόχληση.

Το μεγαλύτερο μέρος της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλιγουντ έχει απομακρυνθεί από τον Γουάινσταϊν.

"Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν δεν είναι ο μόνος σε τέτοιου είδους υποθέσεις", πρόσθεσε ο Τζέφρι Κάτσενμπεργκ, που διηύθυνε επί μια δεκαετία και έως το 1994 τα κινηματογραφικά στούντιο Walt Disney.

Ήταν μάλιστα αφεντικό του Γουάινσταϊν για κάποιο διάστημα, κατά τη διάρκεια της εξαγοράς της εταιρίας παραγωγής Miramax των αδελφών Γουάινσταϊν από την Disney το 1993.

2017 10 17T034532Z 1770553300 RC165A6954E0 RTRMADP 3 WSJD CONFERENCE

Reuters

Ο Κάτσενμπεργκ είπε ότι "σκέφθηκε πολύ μέσα του διερωτώμενος πώς μπόρεσε να μείνει τυφλός απέναντι στη συμπεριφορά που ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν επεφύλασσε σε ηθοποιούς, οι οποίες έψαχναν ένα ρόλο σε μια ταινία. Υπάρχουν δύο Χάρβεϊ. Ο ένας και ο άλλος, ο οποίος και μου έκρυψε αυτή τη συμπεριφορά", δήλωσε ο παραγωγός.

"Όλοι όσοι κατέχουν μια διευθυντική θέση σήμερα στο Χόλιγουντ σκέφτονται τώρα πώς θα γίνει ώστε τέτοιου είδους συμπεριφορές να μην επαναληφθούν" πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ