ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ταραντίνο: «Γνώριζα για τον Γουάινσταϊν. Έπρεπε να μιλήσω»

Ταραντίνο: «Γνώριζα για τον Γουάινσταϊν. Έπρεπε να μιλήσω»

Η υποκρισία της αργοπορημένης μεταμέλειας στο Χόλιγουντ συνεχίζεται με τονΚουέντιν Ταραντίνο, φίλο και συνεργάτη του φερόμενου ως βιαστή Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, να δηλώνει ότι γνώριζε περιστατικάς σεξουαλικής επίθεσης εις βάρος γυναικών εδώ και δεκαετίες και δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει τις γυναίκες θύματα.

Σε συνέντευξη του ο σκηνοθέτης που συνεργάστηκε με τον Γουάινσταϊν στο "Pulp Fiction" μετανιώνει που δεν πήρε τα μέτρα του για να βάλει φρένο στην επικίνδυνη πρακτική του. Ο Γουάινσταϊν φέρεται να έχει παρενοχλήσει, κακοποιήσει ή έχει αποπειραθεί να βιάσει περισσότερες από 50 γυναίκες.

Στα μέσα Οκτωβρίου, μετά τις πρώτες κατηγορίες κατά του Γουάινστιν, ο βραβευμένος κινηματογραφιστής με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία "Pulp Fiction" ανάρτησε μήνυμα στο Twitter μιλώντας για "αποκαλύψεις που ήρθαν στην επιφάνεια", δήλωσε επίσης "εμβρόντητος και με ραγισμένη την καρδιά".

"Δεν ήταν μόνο φήμες, ήταν αλήθειες. Γνώριζα πράγματα. Μακάρι να είχα αναλάβει τις ευθύνες μου για όλα όσα άκουγα. Αν το έκανα θα έπρεπε να σταματήσω να συνεργάζομαι μαζί του" πρόσθεσε.

Ο Tαραντίνο λέει ότι γνώριζε τα περιστατικά με τις Ρόουζ ΜακΓκόουαν αλλά και την τότε σύντροφο της ζωής του Μίρα Σορβίνο.

“Δεν το πίστευα ότι είχε αυτή τη συμπεριφορά απροκάλυπτα, με τόσο θράσος. 'Αλήθεια; Αλήθεια; ρωτούσα ξανά και ξανά. Αλλά νόμιζα ότι είχε να κάνει μόνο με τη Μίρα" πρόσθεσε.

Ο Γουάινσταϊν είχε αναλάβει τη διανομή των ταινιών του Ταραντίνο από το ντεμπούτο του "Reservoir Dogs" μέχρι το πρόσφατο "The Hateful Eight".

Η αστυνομία του Λος 'Αντζελες επιβεβαίωσε επίσης χθες ότι διενεργεί έρευνα σε βάρος του 65χρονου μεγιστάνα για μια σεξουαλική επίθεση που χρονολογείται το 2013, ενώ δύο έρευνες διεξάγονται στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ