ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Κρις Χέμσγουορθ στα σαγόνια του Χόλιγουντ

O Κρις Χέμσγουορθ στα σαγόνια του Χόλιγουντ
Bruce Weber for Vanity Fair

Ο 34χρονος κινηματογραφικός Θορ δεν έχει πολλές υπερδυνάμεις. Σύμφωνα με τη συντάκτρια του μάλιστα του Vanity Fair είναι ένας (εντυπωσιακός) θνητός. “Αυτή είναι η υπερδύναμη του” ισχυρίζεται η Lili Anolic που τον συνάντησε στο εστιατόριο Geoffrey’s του Μαλιμπού για να γράψει για τον άντρα με τα “ζαφειρένια μάτια” στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιώνυμου περιοδικού. Ακολουθούν κάποια αποσπάσματα από ένα κείμενο που ξεπερνάει τις 4.000 λέξεις. Γιατί; Μα η Αμερική είναι εθισμένη στους Χέμσγουορθ.

“Όταν ήρθα για πρώτη φορά στο Χόλιγουντ που είπαν ότι δεν θα καταφέρω. Μου είπαν ότι είμαι πολύ ψηλός, πολύ ξανθός, πολύ μυώδης” είπε αυτός που μεγάλωσε στη Μελβούρνη, γιος ενός πατέρα που εργαζόταν στην Κοινωνική Πρόνοια για παιδιά και μιας δασκάλας μητέρας. Ο Κρις είναι ο μεσαίος από τρία αγόρια που έχουν κατακτήσει (ή κατακτηθεί) από το Χόλιγουντ.

“Ο Λουκ (σσ ο μεγαλύτερος) ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική, τον ακολούθησα. Ο Λιαμ (σσ ο μικρότερος της φαμίλιας) ακολούθησε εμένα. Είμαστε τυχεροί. Είμαστε όλοι εκεί για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Μας κρατάμε στην πραγματικότητα, ενίοτε χαστουκίζουμε ο ένας τον άλλον όταν χρειαστεί” είπε αυτός που ξεκίνησε σα 18 του να υποδύεται έναν χαρακτήρα αδιάφορο στη σαπουνόπερα της πατρίδας του Home and Away και το 2007 προσγειώθηκε στο Χόλιγουντ.

“Πέρασα οκτώ μήνες περνώντας από casting. Αγχώθηκα με τον καιρό. Ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω όλα, να επιστρέψω πίσω” είπε αυτός που εντυπωσίασε τον Τζος Γουίντον όταν τον επέλεξε για το απίθανο camp και pulp και horror και όλα μαζί στο μίξερ εντυπωσιακά μελετημένα για το κοκτέιλ The Cabin in the Woods. Ο Θορ ακολούθησε, το σφυρί του Χέμσγουορθ χτύπησε με ορμή το Χόλιγουντ αν και ο ίδιος δεν ένοιωθε καλά φορώντας την κάπα του Σκανδιναβού Θεού.

Μετά η συντάκτρια του VF ξεκινάει να εκθειάζει ξανά την ομορφιά του Χέμσγουορθ. Τη σωματιοκή κατασκευή του, την επιμονή του να αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από απλά ένας ωραίος τύπος, τη σιγουριά του να επιβεβαιώσει τα studio που τον κατασκεύασαν ότι είναι ένας Γκάρι Κούπερ νέας κοπής.

“Το Χόλιγουντ, η βιομηχανία του θεάματος είναι έτσι κατασκευασμένη για να σε κάνει Νάρκισσο” είπε ο πατέρας τριών παιδιών, ευτυχισμένος στο γάμο του με την Έλσα Πατάκι. Αυτοί τον βοηθάνε να κρατήσει τα πόδια του γερά επάνω στη Γη. Ο Χέμσγουορθ επέστρεψε πρόσφατα στην Αυστραλία για να αντισταθεί στο σύστημα, τους σαρκοβόρους παπαράτσι, την επώδυνη αναγνωρισιμότητα. “Είναι εξουθενωτικό το Χόλιγουντ” είπε ο Κρις Χεμσγουορθ και μετά σήκωσε το σφυρί του ψηλά, τόσο ψηλά που κάθε γατάκι κούρνιαξε στην αγκαλιά του.

Ολόκληρη η συνέντευξη για κάθε αργόσχολο εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ