ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Kέβιν Σπέισι: η ING τον ακυρώνει & οκτώ νέες καταγγελίες ενός «τοξικού House Of Cards»

Kέβιν Σπέισι: η ING τον ακυρώνει & οκτώ νέες καταγγελίες ενός «τοξικού House Of Cards»

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για τον παιδόφιλο και "αρπακτικό" Κέβιν Σπέισι μετά το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης από έφηβο που αποκαλύφθηκε λίγα 24ωρα πριν. Ο οσκαρικός κινηματογραφικός, θεατρικός και τηλεοπτικός ερμηνευτής που έφερε τον επίλογο ακόμη και στο House Of Cards (μετά τις αποκαλύψεις η παραγωγός εταιρία ενημέρωσε ότι η σειρά θα ολοκληρώσει τον κύκλο της μετά την αποπεράτωση της 6ης και πλέον τελευταίας σεζόν) είναι εκτεθειμένος και φέρεται να αναζητάει επαγγελματική βοήθεια για τη συμπεριφορά του.

"Επίσης η παρουσία του θα εξέτρεπε την προσοχή από τον στόχο του BusinessBoost Live που είναι να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους επιχειρηματίες για τα μεγα-δεδομένα και να τους αφήσει να επιτύχουν στη συνέχιση των επιχειρηματικών τους φιλοδοξιών. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τους συνεργάτες του Κέβιν Σπέισι να τερματιστεί η συνεργασία μαζί του".

Ανάμεσα στους καλεσμένους του συνεδρίου που απευθύνεται σε επιχειρηματίες, επαγγελματίες και φοιτητές, είναι ο "πάπας του τηλερίαλι" Ολλανδός Γιον ντε Μολ, ιδρυτής των εταιριών παραγωγής Endemol και Talpa και δημιουργός του Big Brother, όπως και ο Mo Gawdat, επικεφαλής της διεύθυνσης επιχειρηματικότητας της Google X, του τμήματος καινοτομίας του αμερικανικού κολοσσού.

Ο βραβευμένος με δύο 'Οσκαρ ηθοποιός βρίσκεται στη δίνη ενός κύκλου αποκαλύψεων, μετά την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης που διατύπωσε ο 46χρονος ηθοποιός 'Αντονι Ραπ σε βάρος του στις αρχές της εβδομάδας. 'Εκτοτε, νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση έχουν έρθει στο φως στον αμερικανικό και βρετανικό Τύπο.

Πιο πρόσφατες οι καταγγελίες από το συνεργείο της σειράς που τον ανέδειξε σε πρόεδρο της τηλεθέασης. Οκτώ συνεργάτες από τη σειρά του Netflix "House of Cards", τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση και τονίζουν ότι έκανε το εργασιακό τους περιβάλλον "τοξικό".

To "Ηοuse of Cards" λημέρι του

Κανείς από τους οκτώ συνεργάτες δεν αποκαλύπτει προσωπικά στοιχεία, καθώς φοβούνται για ενδεχόμενα αντίποινα. Ωστόσο, ένας πρώην βοηθός παραγωγής εκμυστηρεύεται το χρονικό της παρενόχλησης, που συνέβη σε αρχική σεζόν της σειράς. Οι δύο άντρες βρίσκονταν στο ίδιο αυτοκίνητο και όδευαν προς γύρισμα στη Βαλτιμόρη.

"Ήταν ένας άντρας σε ισχυρή θέση, ενώ εγώ κάτι σαν τον τελευταίο τροχό της αμάξης" είπε ένας από τους οκτώ συνεργάτες του Σπέισι που δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του καθώς φοβάται για αντίποινα. Ο ίδιος εξομολογήθηκε αποκλειστικά στο CNNi το περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης όταν βρισκόταν στο ίδιο αμάξι με τον Σπέισι.

house of cards

Ο Σπέισι οδηγούσε όταν ξαφνικά και χωρίς καμία άδεια, έβαλε το χέρι του στο παντελόνι μου. Σοκαρίστηκα" είπε. Όταν οι δύο άντρες έφτασαν στον προορισμό τους ο Σπέισι "τον στρίμωξε, του μπλόκαρε την έξοδο και του επιτέθηκε σεξουαλικά". "Του είπα ότι δεν είμαι εντάξει με αυτό και δεν αισθάνομαι άνετα" συμπληρώνει. Η οργισμένη αντίδραση του Σπέισι ήταν να αποχωρήσει από τα γυρίσματα προκαλώντας αναστάτωση και προβληματισμό σε πολλούς.

"Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτού του τύπου η συμπεριφορά ήταν ρουτίνα για τον Κέβιν Σπέισι και εκμεταλλευόταν τη θέση του για τέτοιες καταστάσεις. Ήταν ένα πολύ τοξικό περιβάλλον για τους νέους άνδρες που συναναστρέφονταν μαζί του" προσθέτει ένα από τα οκτώ θύματα του Σπέισι και βοηθός παραγωγής στη σειρά.

Επιπλέον πρώην εικονολήπτης της σειράς υπογράμμισε ότι "είδε αρκετές φορές τον ηθοποιό να παρενοχλεί συναδέλφους, αφού τα αγγίγματα συνέβαιναν σε ανοιχτούς χώρους και όλοι μπορούσαν να το δουν".

Σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς η συμπεριφορά του Σπέισι δεν ήταν εκδηλη. Ωστόσο η πραγματικότητα τον διαψεύδει συνεχίζοντας την υποκριτική αντίδραση του Χόλιγουντ στην κουλτούρα βιασμού που το έχει γιγαντώσει.

Ο Κέβιν Σπέισι φέρεται να έχει ήδη αναζητήσει βοήθεια και θεραπεία μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που εξαπέλυσαν εναντίον του αρκετοί άντρες.

Εκπρόσωπος του ηθοποιού ανέφερε πως "παίρνει τον απαιτούμενο χρόνο για έλεγχο και θεραπεία" χωρίς να διευκρινίσει ποιο είδος θεραπείας αναζητάει ο ηθοποιός που απάντησε στην καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στον 14χρονο Άντονι Ραπ ζητώντας "συγγνω΄μη για τη μεθυσμένη συμπεριφορά του που δεν θυμάται".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ