ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κέβιν Σπέισι-Χάρβεϊ Γουάινστιν: τα «αρπακτικά» στην ίδια κλινική απεξάρτησης για σεξουαλικό εθισμό

Κέβιν Σπέισι-Χάρβεϊ Γουάινστιν: τα «αρπακτικά» στην ίδια κλινική απεξάρτησης για σεξουαλικό εθισμό
@twitter.com/KevinSpacey

Το πεπρωμένο των "αρπακτικών" του Χόλιγουντ Κέβιν Σπέισι και Χάρβεϊ Γουάινστιν είναι κοινό. Μετά τις κατηγορίες για παρενόχληση, παιδοφιλία, βιασμούς και εκβιασμούς οι δύο ισχυροί άντρες της βιομηχανίας του θεάματος αναζητούν βοήθεια σε κλινική απεξάρτησης από τον σεξουαλικό εθισμό.

Ο ηθοποιός, ο οποίος απολύθηκε από το Netflix και το "House of Cards" και η καριέρα του άρχισε να καταρρέει μετά τις καταγγελίες σε βάρος του από συναδέλφους του για σεξουαλική παρενόχληση, αποφάσισε να υποβληθεί σε θεραπεία στην κλινική Meadows, στην Αριζόνα των ΗΠΑ, στην οποία εισήχθη και ο κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν -ο τελευταίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό από τουλάχιστον 40 γυναίκες.

Ο Κέβιν Σπέισι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, φέρεται να βρίσκεται από το τέλος της περασμένης εβδομάδας στην πολυτελή κλινική, η οποία υποστηρίζει ότι εφαρμόζει το καλύτερο πρόγραμμα θεραπείας σεξουαλικών εξαρτήσεων στις ΗΠΑ.

Ο Σπέισι "χρειάζεται χρόνο για να κάνει αποτίμηση και να υποβληθεί σε θεραπεία" ανέφεραν οι εκπρόσωποί του σε δήλωσή τους.

Το Netflix αφαίρεσε τον Σπέισι από την αφίσα της δημοφιλούς σειράς House of Cards, στην οποία ο Κέβιν Σπέισι υποδύθηκε τον Φρανκ Άντεργουντ, τον δολοπλόκο πολιτικό που ξεκινά από στέλεχος του κόμματος και φτάνει να εκλεγεί ακόμα και πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσα από μια σειρά μηχανορραφίες που φτάνουν ακόμα και στο έγκλημα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ηθοποιός του Star Trek: Discovery και χρόνια ερμηνευτής αξιώσεων στο Μπρόντγουεϊ Άντονι Ραπ κατήγγειλε ότι όταν ήταν 14 ετών παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον 26χρονο τότε Σπέισι.

"Δεν μπορεί να μου την πέφτει μπροστά στον πατέρα μου"

buzz

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκαν αναρίθμητα περιστατικά με θύτη των Σπέισι και θύματα νέους -ηθοποιούς ή μη. Τελευταία καταγγελία για τον Σπέισι αυτή που ήρθε από τον γιο του ηθοποιού Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Χάρι. Ο Χάρι Ντρέιφους αποκάλυψε στο Buzzfeed ότι στα 18 του έπεσε κι αυτός θύμα του Σπέισι και μάλιστα παρουσία του πατέρα του που δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον νεότερο Ντρέιφους, επίσης ηθοποιό, το περιστατικό έλαβε χώρα το 2008 όταν ο πατέρας του εμφανιζόταν στο θεατρικό έργο Complicit, στο Λονδίνο, που σκηνοθετούσε ο Σπέισι. Σύμφωνα με τον Χάρι Ντρέιφους "ο Σπέισι έβαλε το χέρι του στον μηρό του ενώ οι τρεις τους συζητούσαν το σενάριο στις πρόβες στο σπίτι του".

"Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι ο Κέβιν θα ενδιαφερόταν για μένα. Ήταν ένας ενήλικος άντρας, ένας απ' τους ήρωες μου, το αφεντικό του μπαμπά μου..." είπε ο ηθοποιός. "Εξάλλου, σκέφτηκα δεν μπορεί να μου την πέφτει μπροστά στον πατέρα μου. Αλλά το χέρι του έμεινε εκεί. Ο πατέρας μου δεν το είδε και δεν του ανέφερα τίποτα για πολλά χρόνια. Αντιθέτως πέρασα εννιά χρόνια λέγοντας στον κόσμο την ιστορία με τα πάρτι και τα γέλια".

Μέχρι τώρα περισσότεροι από 10 άντρες έχουν καταγγείλει τον Σπέισι.

SPACEY

@twitter.com/KevinSpacey

Περπατώντας ένα "Απαλό Μονοπάτι"

Στο κέντρο εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα θεραπείας 45 ημερών για εξαρτημένους στο σεξ που ονομάζεται "Απαλό Μονοπάτι". Οι ασθενείς συμμετέχουν σε πρόγραμμα συμβουλευτικής και προσπαθούν μέσω των "εκφραστικών τεχνών" να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο 58χρονος ηθοποιός, ο οποίος αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος μετά την πρώτη καταγγελία εναντίον θα μπορεί να συμμετέχει σε προγράμματα ιππασίας, γιόγκα, τάι τσι, βελονισμού και "διαλογισμού" στην κλινική. Στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της περιλαμβάνονται γυμναστήριο, πισίνα και χώροι χαλάρωσης.

Ο "Άντεργουντ" αποκαθηλώθηκε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ