ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άστον Κούτσερ: Ο σωτήρας 6.000 παιδιών & 12.000 ενηλίκων από τo trafficking συγκινεί

Άστον Κούτσερ: Ο σωτήρας 6.000 παιδιών & 12.000 ενηλίκων από τo trafficking συγκινεί

Ο ακτιβιστής, μέντορας των νέων τεχνολογιών και επιχειρηματίας της ψηφιακής εποχής Άστον Κούτσερ έχει δηλώσει εδώ και χρόνια ότι θέλει να φέρει στη δικαιοσύνη τους εγκληματίες του trafficking

Μιλώντας σε διάσκεψη στον Σαν Φρανσίσκο ο Κούτσερ αποκάλυψε ότι έχει βοηθήσει στην καταπολέμηση της σύγχρονης δουλείας αλλά και την ταυτοποίηση έξι χιλιάδων κακοποιημέων παιδιών μέσω του οργανισμού "Thorn: Digital Defenders of Children" που ίδρυσε μαζί με την πρώην σύζυγό του Ντεμί Μουρ το 2009.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στο μη κερδοσκοπικό του έργο που αποσκοπεί στη χρήση της τεχνολογίας για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Inc ο Κούτσερ εξήγησε πως το Thorn επενδύει στην έρευνα και τα εργαλεία που βοηθούν την επιβολή του νόμου αλλά και είναι πολύτιμοι σύμμαχοι άλλων ΜΚΟ που πολεμούν κατά των κυκλωμάτων εμπορίας λευκής σαρκός.

Ο ηθοποιός παρουσίασε στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η μη κερδοσκοπική του οργάνωση σύμφωνα με τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί 6.000 παιδιά τα οποία έπεσαν θύματα κακοποίησης και 12.000 ενήλικες που επίσης είναι θύματα καθώς και 6.000 θύτες. Νωρίτερα, τον Φεβρουάριο του 2017 ο Κούτσερ συγκίνησε με τον πύρινο λόγο του στο Καπιτώλιο μιλώντας για τη σταυροφορία του.

Αυτά είναι όσα είπε:

"Έχω δει πράγματα που κανείς δεν θα έπρεπε να βλέπει"

thorn

Facebook@Ashton

"Ένα κομμάτι της δουλειάς μου με τη Τhorn που αφορά στην καταπολέμηση του trafficking είναι πως έχω συναντηθεί με θύματα από τη Ρωσία, την Ινδία, θύματα που έχουν έρθει από το Μεξικό, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσι και ολόκληρη τη χώρα (σ.σ. εννοεί τις ΗΠΑ). Έχω βρεθεί σε εφόδους του FBI και έχω δει πράγματα που κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να βλέπει" ανέφερε αρχικά και εμφανώς συγκινημένος ο 39χρονος ηθοποιός.

"Έχω δει video με ένα παιδί στην ηλικία του δικού μου να βιάζεται από έναν Αμερικανό που ταξίδεψε για σεξουαλικό τουρισμό στην Kαμπότζη. Έχω βρεθεί στην άλλη άκρη του ακουστικού με την ομάδα μου, να μού να ζητάει βοήθεια γιατί είχαμε λάβει τηλεφώνημα από το υπουργείο Δικαιοσύνης που μας ενημέρωνε ότι ένα 7χρονο κορίτσι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και το οπτικό υλικό είχε διαρρεύσει στο βαθύ διαδίκτυο (dark web). Και το κορίτσι αυτό κακοποιούνταν για τρία χρόνια και δεν μπορούσαν να βρουν το δράστη. Ζητούσαν τη δική μας βοήθεια. Εμείς ήμασταν η τελευταία γραμμή άμυνας" είπε.

"Ένας ηθοποιός και το ίδρυμά του, η πιθανή τελευταία γραμμή άμυνας" δήλωσε με νόημα ο δακρυσμένος αστέρας του Χόλιγουντ απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια από τους δημόσιους φορείς αλλά και τον ιδιωτικό τομέα στην Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων του Κογκρέσου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ