ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Come Back Barack: μπαλάντα θρήνου για το χαμό του Ομπάμα (vid)

Come Back Barack: μπαλάντα θρήνου για το χαμό του Ομπάμα (vid)

Το σατιρικό Saturday Night Live κάνει ξανά πολιτική και διασκέδαση αφιερώνοντας μια μπαλάντα γυρισμού στον Μπαράκ Ομπάμα με τον οικοδεσπότη της τελευταίας εκπομπής Chance the Rapper να θρηνεί για τη σχέση που έληξε. Τη θητεία του στο Λευκό Οίκο.

Η R&B μπαλάντα σε στυλ Boyz II Men που τραγούδησε ο ράπερ, τραγουδιστής-τραγουδοποιός και ηθοποιός έχει τίτλο "Come Back Barack". Ανάμεσα σε άλλα λέει:

"Κάθε βράδυ ανοίγω την τηλεόραση και κλαίω, αισθάνομαι ότι θα πεθάνουμε όλοι/ Αυτή τη φορά δεν θα σε θεωρήσουμε δεδομένο, μωρό μου, αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε για πάντα.

Η ζωή χωρίς εσένα είναι ... τρομακτική και κακή! Ξέρω ότι δεν επιτρέπεται / θέλουμε να επιστρέψεις με κάποιο τρόπο.. δεν ξέραμε απλά τι είχαμε, τώρα τα πράγματα φαίνονται άσχημα, πραγματικά άσχημα, άσχημα σαν παγκόσμιος πόλεμος, πυρηνικά άσχημα".

Το νοσταλγικό Come Back Barack έχει λυρικότητα και κάτι από τα παλιά. Σε άλλο σημείο η μπάντα λέει: "Είμαι στην κόλαση, ονειρεύομαι εσένα και τη Μισέλ. Ίσως η Μισέλ να μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα. Όχι, ας μην βάλουμε τη Μισέλ να περάσει κάτι τέτοιο. Θέλω να πω, αν ήθελε;".

Προς απογοήτευση εκατοντάδων χιλιάδων Αμερικανών, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, έχει αποφασίσει να μην κατέβει υποψήφια για την θέση του προέδρου των ΗΠΑ, ούτε το 2020, ούτε το 2024, ούτε σε κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον.

Η ιδιαίτερα δημοφιλής Μισέλ Ομπάμα βρέθηκε στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον, που είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, σε προεκλογική εκδήλωση στη Βόρεια Καρολίνα, αλλά η ίδια – σύμφωνα με τον σύζυγό της, Μπαράκ – δεν θα καθίσει ποτέ στην καρέκλα του προέδρου, όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί δεν το θέλει.

Η πρώτη κυρία, 52 ετών σήμερα, εμφανίστηκε σε προεκλογική καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον στην Νότια Καρολίνα και πάνω από 10.000 κόσμου είχαν την ευκαιρία να την θαυμάσουν να υπεραμύνεται της υποψηφιότητας Κλίντον.

2016 10 28T124606Z 1 MTZGRQECASRCV674 RTRFIPP 0 USA ELECTION CLINTON

(REUTERS/Carlos Barria)

Τα ποσοστά της δημοφιλίας της εκθαμβωτικής Μισέλ φτάνουν στο 64%, αλλά ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Sway in the Morning», απέρριψε κάθε πιθανότητα υποψηφιότητας της.

«Δεν θα βάλει ποτέ υποψηφιότητα», είπε ο πλανητάρχης και προσέθεσε: «Είναι ένας ταλαντούχος και ευφυής άνθρωπος και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος για εκείνη, αλλά η Μισέλ δεν έχει την υπομονή ή την έφεση να θέσει τον εαυτό της σε αυτή την διαδικασία. Αυτό μπορείτε να το θεωρείτε δεδομένο».

Και η ίδια η κ. Ομπάμα είχε στο παρελθόν αρνηθεί φήμες περί συνέχειας της... οικογενειακής παράδοσης στον Λευκό Οίκο, λέγοντας πως οι κόρες της έχουν τραβήξει αρκετά με τον ένα γονιό στη θέση του προέδρου, ενώ πρόσθεσε πως πιστεύει ότι μπορεί να επηρεάσει τις ζωές περισσότερων ανθρώπων έξω από το οβάλ γραφείο.

2016 10 18T235904Z 133461240 D1BEUHTRJSAA RTRMADP 3 USA ITALY

(REUTERS/Joshua Roberts)

Τα μελλοντικά της σχέδια

"Όχι δεν θα βάλω υποψηφιότητα για την προεδρία. Όχι, δεν θα το κάνω" είπε σε εμφάνιση της τον Μάρτιο.

"Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορώ να κάνω έξω από τον Λευκό Οίκο... χωρίς δεσμά, τα φώτα της δημοσιότητας και τις κάμερες, τις κομματικές υποχρεώσεις. Υπάρχει η πιθανότητα η φωνή μου να ακουστεί από πολλούς ανθρώπους που τώρα δεν μπορούν να με ακούσουν γιατί είμαι η πρώτη κυρία, και θέλω να επηρεάσω θετικά τη ζωή όσο περισσότερων ανθρώπων μπορώ, χωρίς μεροληψίες".

"Και νομίζω ότι μπορώ να τα καταφέρω εξίσου καλά με το να μην είμαι η πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών" τόνισε.

Μπορεί όμως να το κάνει ο Ντουέιν Τζόνσον.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ