ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: βασιλική τιμή στη «μητέρα» του Χάρι Πότερ που εξόργισε το διαδίκτυο

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: βασιλική τιμή στη «μητέρα» του Χάρι Πότερ που εξόργισε το διαδίκτυο
REUTERS/Andrew Matthews

Μπορεί λίγες μέρες μόλις πριν να εξόργισε μέρος του διαδικτύου υπερασπιζόμενη την επιλογή του Τζόνι Ντεπ στο νέο κεφάλαο μαγείας στον κινηματογράφο, όμως η ευπώλητη συγγραφέας και δημιουργός του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είναι σε θέση να υπερηφανεύεται για μία ακόμη σπουδαία νίκη στην καριέρα της.

Η Ρόουλινγκ τιμήθηκε με τον τίτλο "Σύντροφο της Τιμής" από τον ορίγκιπα Ουίλιαμ σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Η συγγραφέας δήλωσε ότι είναι βαθιά τιμή για εκείνη και αισθάνεται πολύ υπερήφανη λαμβάνοντας τον τίτλο, τον οποίο κατέχουν ακόμα 65 άτομα. Τιμήθηκε για τις υπηρεσίες της στην λογοτεχνία και την φιλανθρωπία.

Η Ρόουλινγκ δήλωσε ότι "το να συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα αυτή των διακεκριμένων και ταλαντούχων Συντρόφων της Τιμής, ιδιαίτερα ως γυναίκα συγγραφέας είναι ένα πραγματικό προνόμιο".

Στο ίδιο τιμητικό κλειστό club ανήκουν ο Στίβεν Χόκιν, ο καλλιτέχνης Ντέιβιντ Χόκνι, το πρώην μέλος των Μπιτλς, Πολ Μακάρτνι καθώς και η σταρ του Ντάουντον Άμπι, Μάγκι Σμιθ.

Βέβαια αυτή η διάκριση δεν αρκεί για να μην της υπενθυμίζουν πολλοί ότι υπερασπίστηκε την επιλογή του Ντεπ μετά τις κατηγορίες εις βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Υπερασπίζεται τον Ντεπ και προκαλεί οργή

Μετά τον καταιγισμό αντιδράσεων όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Ντεπ είναι πρωταγωνιστής στο sequel του "Φανταστικά Ζώα και Που Βρίσκονται", "Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ" πολλοί περίμεναν τη συγγραφέα να πάρει ανοιχτά θέση εναντίον της επιλογής. Όμως η Ρόουλινγκ απάντησε μέσω του επίσημου site της, πως "βασιζόμενοι σε όλα τα γεγονότα τα οποία προηγήθηκαν, η παραγωγή κι εγώ όχι μόνο είμαστε ικανοποιημένοι με την επιλογή του casting, αλλά και αρκετά χαρούμενοι που ο Τζόνι Ντεπ παίζει έναν μεγάλο ρόλο στην ταινία. Κατανοώ πως πολλοί δεν είναι χαρούμενοι με την επιλογή του ηθοποιού στον κεντρικό ρόλο αλλά, έχουμε την συνείδησή μας καθαρή. Μέσα στον φανταστικό κόσμο, και έξω από αυτόν, όλοι μας πρέπει να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε πως είναι σωστό" κατέληξε.

Μετά την τοποθέτηση της το μεγαλύτερο fan based site του Χάρι Πότερ, Leaky Cauldron, παρόρτυνε τους fan φανς να μποϊκοτάρουν την ταινία ώστε να τιμωρήσουν την παραγωγή για την επιλογή του Ντεπ.

"Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έγραψε μια σειρά από 7 βιβλία για ένα κακοποιημένο παιδί και τώρα υποστηρίζει έναν διάσημο με ιστορικό κακοποίησης από την πλευρά του θύτη" σχολίασε χρήστης του Twitter.

Tα "Φανταστικά Ζώα και Που Βρίσκονται: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ" στις οθόνες στις 16 Νοεμβίου 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ