ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Salma Hayek: Ο Weinstein ένα τέρας, απείλησε να με σκοτώσει - τι απαντάει ο ίδιος

Salma Hayek: Ο Weinstein ένα τέρας, απείλησε να με σκοτώσει - τι απαντάει ο ίδιος

Η ηθοποιός Σάλμα Χάγιεκ περιέγραψε τη σχέση της με το "αρπακτικό" του Χόλιγουντ Χαρβεϊ Γουάινστιν σε άρθρο που προσυπογράφει στους New York Times. Σε αυτό η Λατίνα star καταγγέλει ότι ο συνεργάτης και παραγωγός της στην ταινία "Φρίντα" την παρενόχλησε σεξουαλικά και την απειλούσε με θάνατο.

"Θα σε σκοτώσω, μη νομίζεις ότι δεν μπορώ" φέρεται να της είπε με την Holly Baird, την εκπρόσωπο του Γουάινστιν να αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της.

Η Χάγιεν είναι μια ακόμη φωνή κατά του Γουάιστιν μετά από δεκάδες- ανάμεσα τους και ονόματα πρώτης γραμμής όπως οι Αντζελίνα Τζολί και Γκουίνεθ Πάλτροου.

Στο εξομολογητικό της άρθρο στους NYT η 52χρονη Χάγιεκ αναφέρθηκε στη συνεργασία μαζί του για το "όνειρο ζωής της" - την κινηματογραφική βιογραφία της μεξικανής καλλιτέχνιδας Φρίντα Κάλο.

Η Χάγιεκ αναφέρει ότι μετά από τη συμφωνία της με τον Γουάινστιν για τα δικαιώματα της ταινίας του 2002 απέρριψε πολλές σεξουαλικές προτάσεις από την πλευρά του.

Μου ζήτησε να κάνω ντουζ μαζί του, του είπα όχι. Μου ζήτησε να τον δω να κάνει εκείνος ντουζ, του είπα όχι. Μου ζήτησε να τον τον αφήσω να μου κάνει μασάζ, του είπα όχι. Μου ζήτησε να αφήσω έναν γυμνό φίλο του να μου κάνει μασάζ, του είπα όχι. Μου ζήτησε να του κάνω στοματικό σεξ, του είπα όχι. Μου ζήτησε να συνευρεθώ με μια άλλη γυμνή γυναίκα, του είπα όχι" γράφει.

Στη συνέχεια η Χάγιεκ αναφέρθηκε σε μια αλλαγή σεναρίου που απαίτησε ο Γουάινστιν για να προχωρήσει στη συνεργασία μαζί της. Ο Γουάινστιν ζήτησε από τη Χάγιεκ να κινηματογραφήσει μια ερωτική σκηνή με τη συμπρωταγωνίστρια της, Άσλει Τζαντ.

"Έπρεπε να πάρω ηρεμιστικό για να κάνω το γύρισμα. Τελικά σταμάτησαν το κλάμα όμως η ναυτία και η τάση προς έμετο επιδεινώθηκαν" γράφει για τη συναισθηματική βία που της επέβαλλε στο γύρισμα μιας σκηνής που η ίδια θεωρούσε περιττή.

"Θα σε σκοτώσω, μη νομίζεις ότι δεν είμαι ικανός για αυτό"

harvey1

Η εκπρόσωπος του Γουάινστιν είπε σε δήλωση της: "Ο κ. Γουάινστιν δεν θυμάται να πιέζει τη Σάλμα να κάνει μια ερωτική σκηνή με τη συμπρωταγωνίστρια της και δεν παρευρέθηκε στο γύρισμα".

"Όλα όσα ισχυρίζεται η Χάγιεκ είναι ανακρίβειες, κάτι που μπορούν να επιβεβαιώσουν και άλλοι μάρτυρες" προσθέτει.Η ταινία Frida τελικά βγήκε στις αίθουσες και συγκέντρωσε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης για Καλύτερη Γυναίκα Ηθοποιό για τη Χάγιεκ.Η Χάγιεκ επιπλέον αναφέρει ότι ο Γουάινστιν απείλησε να τη δολοφονήσει.

"Θα σε σκοτώσω, μη νομίζεις ότι δεν είμαι ικανός για κάτι τέτοιο" γράφει η ηθοποιός και σύζυγος του ηγέτη του κολοσσού πολυτελείας Kering, Φρανσουά-Ανρί Πινό.

Τον ισχυρισμό της αμφισβητεί κατηγορηματικά ο Γουάινστιν που έχει κατηγορηθεί από δεκάδες γυναίκες για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση.

Διαβάστε τη μαρτυρία της Χάγιεκ στους New York Times εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ