ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Comedy Wildlife Awards: οι φίλοι μας τα (πολύ αστεία) ζώα του 2017

Comedy Wildlife Awards: οι φίλοι μας τα (πολύ αστεία) ζώα του 2017

Ο φωτογράφος Tibor Kércz ήταν αποφασισμένος να απαθανατίσει ένα στιγμιότυπο της ζωής στην άγρια φύση. Ήταν σίγουρος ότι θα κατάφερνε να παγιδέψει μια στιγμή όπου οι κουκουβάγιες, ένα πτηνό που ο ίδιος αγαπάει όσο εμείς. Οπότε ο Kércz αποφάσισε να κατασκηνώσει ένα βράδυ που αποδείχθηκε μοιραίο.

 

Μικρές κουκουβάγιες αποφάσισαν να τον συντροφέψουν. Ήταν περίεργες, τι κρατούσε στα χέρια του αυτός ο αδιάκριτος κύριος; Έπρεπε να τον πλησιάσουν, ένα κλαδί ήταν απέναντι του. Ένα κλαδί για δύο ενώ εκείνες οι γλαύκες ήταν τρεις. Προφανώς και δεν υπήρχε χώρος για όλες και ο Kércz το διέκρινε. Άρπαξε την ευκαιρία και πάτησε το click τη σωστή (και εντελώς λάθος) στιγμή.

Οι φωτογραφίες των τριών κουκουβάγιων που είναι μικρές αλλά έχουν μεγάλη επιθυμία να στριμωχτούν εις μάτην του χάρισαν τη διάκριση στα βραβεία 2017 Comedy Wildlife Photography.

Τα βραβεία αποσκοπούν να επισημάνουν τη φανταστική και "ενδεχομένως ανεπιτήδευτη" πλευρά της ζωής στην άγρια φύση με τους πολύ αστείους φίλους μας, τα ζώα σαν τη Φιόνα.

Ο θεσμός συνεργάζεται με το φιλανθρωπικό ίδρυμα Born Free Foundation που θέλει να επικοινωνίσει το μήνυμα για προστασία των πρωταγωνιστών της φύσης.

Όπως διευκρινίζουν και οι διοργανωτές του αγαπημένου θεσμού της κωμικής πλευράς της φύσης "όσοι συμμετέχετε πρέπει να είστε απόλυτα σύμφωνοι ότι το Bohemian Rhapsody είναι ένα από τα πλέον σπουδαία κομμάτια της μουσικής που γράφτηκαν ποτέ".

Ανάμεσα σε 3.500 συμμετοχές περιηγηθείτε στη gallery για τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ