ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Xρυσές Σφαίρες: η «υποκρίτρια» Μέριλ Στριπ απαντάει στην επίθεση της ΜακΓκόουαν

Xρυσές Σφαίρες: η «υποκρίτρια» Μέριλ Στριπ απαντάει στην επίθεση της ΜακΓκόουαν

Με το σκάνδαλο Γουάινστιν να έχει αλλάξει την ίδια την ύφανση του Χόλιγουντ οι Χρυσές Σφαίρες ανακοίνωσαν ότι στο φετινό κόκκινο χαλί οι γυναίκες που θα παραστούν στην τελετή απονομής θα φορέσουν μαύρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της κουλτούρας βιασμού. Ήταν μια κίνηση που προκάλεσε πόλεμο στα κοινωνικά δίκτυα με τη Ρόουζ ΜακΓκόουαν, μία από τις πρώτες διάσημες που κατήγγειλαν δημόσια τον Χάρβεϊ Γουάινστιν να κηρύσσει πόλεμο στη Μέριλ Στριπ.

"Ηθοποιοί όπως η Μέριλ Στριπ που με χαρά τους συνεργάστηκαν με το Τερατώδες Γουρούνι θα φορούν μαύρα στις Χρυσές Σφαίρες σε μια κίνηση σιωπηλής διαμαρτυρίας" έγραψε η ΜακΓκόουαν.

"Η ΣΙΩΠΗ σας είναι ΤΟ πρόβλημα. Θα αποδεχθείτε ένα ψεύτικο βραβείο με κομμένη την ανάσα και δεν θα κάνετε καμία διαφορά. Σιχαίνομαι την υποκρισία σας. Μάλλον θα έπρεπε να φορέσετε όλες Marchesa" έγραψε στο μήνυμά της στο Twitter που απέφυγε να κατονομάσει τον Γουάινστιν, ωστόσο αναφέρθηκε στον οίκο μόδας της πρώην πλέον συζύγου του, Τζορτζίνα Τσάπμαν.

Το μήνυμα της, αν και πλέον έχει διαγραφεί, έφτασε στον παραλήπτη του.

rose

Απαντώντας με ανοιχτή επιστολή της η Μέριλ Στριπ γράφει στην ΜακΓκόουαν ότι "δεν γνώριζε για τα εγκλήματα του Γουάινστιν, ούτε τη δεκαετία του 90 όταν της επιτέθηκε, ούτε τις επόμενες δεκαετίες όταν προχώρησε σε επιθέσεις εναντίον άλλων".

"Η Ρόουζ υποστηρίζει κάτι αναληθές για μένα και θέλω να την ενημερώσω για την αλήθεια" γράφει η Στριπ.

"Ενας κοινός, αδυσώπητος εχθρός"

"Μέσα από τους φίλους που την γνωρίζουν κατάφερα να βρω τον αριθμό τηλεφώνου στο σπίτι της την στιγμή που διάβασα τα πρωτοσέλιδα για την ανάρτηση της στο Twitter. Επέμενα να καλώ αυτόν τον αριθμό όλη μέρα χθες και σήμερα το πρωί, ελπίζοντας να εκφράσω το βαθύ μου σεβασμό τόσο για τη γενναιότητα της της ίδιας όσο και όλων όσοι εξέθεσαν τα Τέρατα ανάμεσα μας και να εκφράσω τη συμπόνοια μου για τον ανυποψίαστο, συνεχιζόμενο πόνο που υποφέρει μέσα της. Κανείς δεν μπορεί να φέρει πίσω όσα τα αφεντικά σαν τον ΧΒ πήραν από τις αυτές τις γυναίκες που υπέστησαν σωματική βία ενώ απλά προσπαθούσαν να βγάλουν τα προς το ζην... Έλπιζα να με ακούσει. Δεν το έκανε, ελπίζω όμως να διαβάσει αυτό" προσθέτει.

"Λυπάμαι πραγματικά που με βλέπει ως αντίπαλο, γιατί και οι δύο μας, μαζί με όλες τις γυναίκες της βιομηχανίας μας αντιστεκόμαστε σθεναρά ενάντια στον ίδιο αδυσώπητο εχθρό. Ένα status quo που θέλει με βίαιο τρόπο να μας επιστρέψει στις παλιές κακές μέρες, όταν χρησιμοποιούσαν, κακοποιούσαν και απαγόρευαν στις γυναίκες να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων, στα υψηλότερα κλιμάκια της βιομηχανίας του θεάματος -εκεί που έλαβαν χώρα στα κρυφά τόσα πολλά. Αυτά τα κέντρα αποφάσεων πρέπει να απολυμανθούν" προσθέτει.

H Στριπ φέτος διεκδικεί τη Χρυσή Σφαίρα για 31η φορά στην καριέρα της για την ερμηνεία της στην ταινία The Post.

post 3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ