ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μέριλ Στριπ: αντίποινα για τον Ντόναλντ Τραμπ η καμπάνια συκοφαντίας εναντίον της

Μέριλ Στριπ: αντίποινα για τον Ντόναλντ Τραμπ η καμπάνια συκοφαντίας εναντίον της

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του street artist που γέμισε με καταγγελτικές αφίσες που χαρακτήρισε τη Μέριλ Στριπ σιωπηλή συνένοχο του αρπακτικού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν το Λος Άντζελες -όμως το κίνητρο του δεν ήταν να επιτεθεί στην κουλτούρα βιασμού αλλά να εκδικηθεί για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Sabo, πρώην βατραχάνθρωπος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που θεωρεί ότι ο προοδευτισμός είναι "ψυχική διαταραχή" αποκάλυψε στη The Guardian ότι κίνητρο του πίσω από την καμπάνια "Ήξερε" (#SHEKNEW) που στοχοποίησε τη Μέριλ Στριπ είναι αντίποινα για όλα όσα έχει πει κατά καιρούς η Μέριλ Στριπ κατά του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο 49χρονος δημιούργησε την καμπάνια που προκάλεσε ανταρσία στους δρόμους του Λος Άντζελες μαζί με δύο συνεργάτες του. Ο αυτοαποκαλούμενος "Banksy του κινήματος της εναλλακτικής δεξιάς (alt-right)" θεωρεί ότι οι Ρεπουμπλικανοί είναι οι "νέοι πανκ" και πουλάει έργα που επιτίθενται στη liberal Αμερική μέσω της ιστοσελίδας του -επιπλέον συνεργάζεται με τον Milo Yiannopoulos και άλλους αντάρτες του νέου συντηρητισμού.

Όπως είπε ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν γνωρίζει κατά πόσο η Στριπ γνώριζε κάτι για το παρελθόν ή τις σεξουαλικές επιθέσεις του Γουάινστιν.

"Δεν βρέθηκα κάπου μαζί της για να το συζητήσω. Δεν είμαι σίγουρος 100%. Αλλά υποθέτω όλοι στη βιομηχανία του θεάματος γνώριζαν κάτι. Νομίζω γνώριζε. Ίσως του έφερνε φρέσκο κρέας" προσθέτει.

Όπως είπε ο Sabo που στο παρελθόν έχει στοχοποιήσει τους Μπαράκ Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον, Μπέρνι Σάντρες και άλλα πρόσωπα της liberal Αμερικής είπε ότι αν και συνεργάτης του του πρότεινε μια καμπάνια κατά της νέας ταινίας της Στριπ "The Post" καθώς είναι "μια ταινία που χρησιμοποιείται ως πλατφόρμα επίθεσης κατά του Τραμπ" τελικά αποφάσισαν να επιτεθούν μόνο στην Στριπ για όλα όσα είπε κατά του προέδρου των ΗΠΑ στις Χρυσές Σφαίρες ένα χρόνο πριν.

Η Στριπ στοχοποιήθηκε για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα. Μετά τη Ροουζ ΜακΓκόουαν που την κατηγόρησε στο πλέον διεγραμμένο tweet της ως σιωπηλή συνένοχο της σιωπής η Στριπ είναι ο νέος αποδιοπομπαίος τράγος του Χόλιγουντ.

Δεν είναι σαφές εάν οι επιθέσεις στο πρόσωπο της θα λειτουργήσουν αρνητικά για τις πιθανότητες της υποψηφιότητας για Όσκαρ της νέας ταινίας της "The Post".

Για την αλήθεια και το χρέος της δημοσιογραφίας

katherine

H Kάθριν Γκράχαμ στο γραφείο της στην The Washington Post/ @ National Portrait Gallery - Smithsonian Institution

Στη νέα ταινία του ο Στίβεν Σπίλμπεργκ καταπιάνεται με την αληθινή ιστορία της έκδοσης των "Φακέλων του Πενταγώνου" το 1971.

Μιλώντας στο The Hollywood Reporter οι συντελεστές της ταινίας υπερασπίστηκαν το έργο ως μια ταινία που υπερασπίζεται την ανάγκη να υπάρχει αλήθεια και διαφάνεια στα media και τον δημόσιο βίο.

Ήδη η ταινία έχει κερδίσει τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Α' Αντρικού και Γυναικείου ρόλου από το National Board of Review. Σε αυτή η Στριπ υποδύεται την εκδότρια της Washington Post, Κάθριν Γκράχαμ που αποκάλυψε στο κοινό τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης Τζόνσον για την αμερικανική στρατιωτική εμπλοκή στον πόλεμο του Βιετνάμ. Μιλώντας στο THR η Στριπ είπε:

"Βρισκόμαστε στο δρόμο για κάτι καλύτερο. Συνειδητοποίησα ότι φέτος έπρεπε να κάνω αυτή την ταινία.

Η Γκράχαμ, η οποία έδωσε το πράσινο φως στον συντάκτη της Μπεν Μπράντλι που υποδύεται ο Τομ Χανκς να φέρει στο φως την αλήθεια στους Φακέλους του Πενταγώνου αν και υπήρχε δικαστική απόφαση να μην δημοσιευθούν ρίσκαρε την καριέρα και τη ζωή της για την την αλήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ