ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: γιατί οι Ομπάμα στο γάμο της χρονιάς προκαλούν νευρικότητα

Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: γιατί οι Ομπάμα στο γάμο της χρονιάς προκαλούν νευρικότητα

Δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων αναφέρουν ότι τα μέλη της βρετανικής κυβέρνησης ανησυχούν ότι εάν ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δεν προσκληθεί στον γάμο των Χάρι & Μέγκαν Μαρκλ και ο Ομπάμα και η σύζυγός του είναι καλεσμένοι θα επηρεαστούν οι σχέσεις των δύο χωρών.

"Ο Χάρι έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει τους Ομπάμα στο γάμο, γι' αυτό προκαλεί πολλή νευρικότητα" αναφέρουν δημοσιεύματα επικαλούμενα ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο.

"Ο Τραμπ θα μπορούσε να αντιδράσει πολύ άσχημα εάν οι Ομπάμα παραστούν σε βασιλικό γάμο προτού να έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την βασίλισσα" σημείωσε.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι έχει προσκαλέσει τον Τραμπ να επισκεφθεί την Αγγλία και να συναντηθεί με τη βασίλισσα, αλλά ακολούθησαν διαμαρτυρίες και συλλογές υπογραφών με αίτημα την ακύρωση της επίσκεψης.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει προγραμματιστεί ημερομηνία για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στη Βρετανία.

Τα πρώτα Χριστούγεννα της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας με την αρραβωνιαστικιά του, Μέγκαν Μαρκλ ήταν φανταστικά, σύμφωνα με τον πρίγκιπα Χάρι, ή αλλιώς πρίγκιπα Ερρίκο της Ουαλίας.

Ευχαριστήθηκε πολύ, ανέφερε ο πρίγκιπας Χάρι στο Radio 4 του BBC και πρόσθεσε ότι "άρεσε πολύ στη βασιλική οικογένεια το γεγονός ότι ήταν μαζί τους στο Σάντριγχαμ".

Απαντώντας στην ερώτηση της παρουσιάστριας αν υπάρχουν οικογενειακές παραδόσεις που έπρεπε να εξηγήσουν στη Μέγκαν Μαρκλ, εκείνος απάντησε: "Πολλές, νομίζω ότι έχουμε μία από τις μεγαλύτερες οικογένειες που γνωρίζω και κάθε οικογένεια έχει την πολυπλοκότητά της. Αλλά εκείνη έκανε μία θαυμάσια δουλειά μπαίνοντας σε αυτή".

Οι γονείς της Μέγκαν Μαρκλ χώρισαν το 1987, ενώ ο πατέρας της Τόμας, δεν έχει γνωρίσει ακόμη τον μέλλοντα γαμπρό του.

Ο πρίγκιπας Χάρι, που κατέχει την πέμπτη θέση στη σειρά διαδοχής του θρόνου της Βρετανίας, είπε ότι η Μέγκαν Μαρκλ βρήκε την οικογένεια που δεν είχε προκαλώντας την ετεροθαλή αδελφή της Μαρκλ, Σαμάνθα που "υπερασπίστηκε την τιμή της οικογένειας της".

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο πρίγκιπας Χάρι αστειεύτηκε όταν ρωτήθηκε αν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των καλεσμένων στον γάμο του τον ερχόμενο Μάιο.

"Δεν ξέρω γι’ αυτό, δεν έχουμε φτιάξει ακόμα τη λίστα καλεσμένων. Ποιος ξέρει αν θα τον καλέσουμε ή όχι. Δεν θα ήθελα να χαλάσω αυτή την έκπληξη" απάντησε.

Ο πρίγκιπας Χάρι ανέλαβε για λίγο τον ρόλο του παρουσιαστή στην εκπομπή Today και "ανέκρινε" τον Μπαράκ Ομπάμα. Ήταν η πρώτη συνέντευξη από τότε που ο Ομπάμα άφησε το Οβάλ Γραφείο και μεταδόθηκε live στον "αέρα".

Στη συνέντευξή του στο BBC ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ δίνουν έναν μικρό αγώνα, όπως οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι που προετοιμάζει τον γάμο του και προσπαθεί να δημιουργήσει μια λίστα προσκεκλημένων.

Είπε ότι η απόφαση δεν είναι εξ ολοκλήρου δική του και ότι εξαρτάται και από την αρραβωνιαστικιά του. "Γι' αυτό και παραμένω ήσυχος" ανέφερε.

Ο Χάρι σχολίασε ότι η τηλεοπτική του συνέντευξη με τον Ομπάμα ήταν πολύ εύκολη και τόνισε ότι συνδέθηκαν κατά τη διάρκεια των Invictus Games στο Τορόντο ένα είδος Παραολυμπιάδας στην οποία διαγωνίζονται σε 12 αθλήματα άνδρες και γυναίκες από 17 χώρες, όλοι πρώην στρατιωτικοί, τραυματίες ή με κινητικά προβλήματα.

"Μοιραζόμαστε την ίδια νοοτροπία και την ίδια στάση για τον φιλανθρωπικό τομέα, για τις οργανώσεις και κυρίως για τη σημερινή νεολαία" δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ