ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μισέλ Ομπάμα: «αποθεώνει» το σουβλάκι σε ευχαριστήρια ανάρτηση της

Μισέλ Ομπάμα: «αποθεώνει» το σουβλάκι σε ευχαριστήρια ανάρτηση της

H πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα λατρεύει το καλό φαί. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι θα δήλωνε τόσο δημόσια τον ενθουσιασμό της για το ελληνικό σουβλάκι.

Η Ομπάμα απόλαυσε ελληνικά εδέσματα από το εστιατόριο της επιλογής της στην πρόσφατη πτήση της από το Σαν Φρανσίσκο στην Ουάσινγκτον και αποφάσισε να ευχαριστήσει δημόσια την επιχείρηση εστίασης Souvla.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Eater SF η Ομπάμα και η συνοδεία της αποφάσισαν να ζητήσουν από το ελληνικό εστιατόριο κάθε γευστική πρόταση του και στη συνέχεια έγραψε ευχαριστήρια επιστολή.

"Θέλησα να γράψω και να σας ευχαριστήσω για όλο το γευστικό φαγητό που μας προμηθεύσατε στην πτήση μας πίσω στην Ουάσινγκτον. Tα πάντα ήταν εξαιρετικά και έκαναν τη μεγάλη σε διάρκεια πτήση μας πολύ πιο διασκεδαστική. Η υποστήριξή από ανθρώπους σαν εσάς είναι πραγματικά αξιοσημείωτη και σημαίνει τόσο πολλά για μένα και τον Μπαράκ. Ακόμη μία φορά, σας ευχαριστώ για το υπέροχο γεύμα. Ειλικρινά δική σας, Μισέλ Ομπάμα".

oba

Επιπλέον η Ομπάμα έγραψε επιστολή και στον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Souvla, Charles Bililies, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο Instagram του.

https://www.instagram.com/p/Bc-Hns5Hl9G

Στα γευστικά βήματα του Ομπάμα

Οι φωτογραφίες του Μπαράκ Ομπάμα στον Παρθενώνα το Νοέμβριο του 2016 έκαναν τον γύρο του κόσμου και διαφήμισαν την Ελλάδα στα πέρατα της γης. Το παιδικό όνειρο του Αμερικανού Προέδρου να επισκεφθεί τον Βράχο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε, παρά το γεγονός ότι οι σύμβουλοί του φέρονταν να ήταν ενάντια σε αυτή την επίσκεψη.

Τότε με δημοσίευμά του το Έθνος της Κυριακής αποκάλυψε το παρασκήνιο πίσω από την επίσκεψη Ομπάμα και τον έκδηλο φιλελληνισμό του που εξέπληξε τον ελληνικό λαό και τον διεθνή Τύπο.

OBAMA 1

REUTERS/Kevin Lamarque

Ο πρόεδρος Ομπάμα ήθελε να σπάσει το αυστηρό πρωτόκολλο κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα. Είχε ακούσει τόσα πολλά για το... ελληνικό σουβλάκι που εξέφρασε την επιθυμία να το δοκιμάσει αμέσως μετά την επίσκεψη στην Ακρόπολη. “Ήθελε να περιηγηθεί στα Αναφιώτικα και να κάνει βόλτα στις περιοχές κάτω από την Ακρόπολη. Γνωρίζει ότι στο Μοναστηράκι θα μπορούσε να γευτεί καλό σουβλάκι. Όμως, η ασφάλεια του ήταν αρνητική. Μια πιθανή βόλτα του Αμερικανού Προέδρου στο Μοναστηράκι θα προκαλούσε τεράστιο πονοκέφαλο σε ελληνικές και αμερικανικές αρχές” αναφέρει πηγή.

Το σουβλάκι όμως δεν ήταν η μοναδική επιθυμία του Μπαράκ Ομπάμα. Μία ακόμα “κομμένη” από τις μυστικές υπηρεσίες επιθυμία, ήταν να παίξει μπάσκετ με το φίλο του Αλέξη Γιαννούλια. Μάλιστα, στο παιχνίδι “τρεις εναντίον τριών” θα συμμετείχε και ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, στενός φίλος και πρώην συμπαίκτης του Αλέξη Γιαννούλια. Ο Ομπάμα, ως γνωστόν, είναι φανατικός του μπάσκετ και είχε ακούσει από τον Ελληνοαμερικανό φίλο του για το υψηλό επίπεδο της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ