ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πριγκίπισσα Σάρλοτ: από τις 4 Ιανουαρίου η ζωή της αλλάζει

Πριγκίπισσα Σάρλοτ: από τις 4 Ιανουαρίου η ζωή της αλλάζει
Instagram/kensingtonroyal

Νέα χρονιά και νέο ξεκίνημα για τη μικρότερη απόγονο του Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσα Σαρλότ. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι κάπως ιδιαίτερα αγχωτική για την πριγκίπισσα Σάρλοτ, καθώς προετοιμάζεται για την πρώτη της ημέρα στο νηπιαγωγείο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του νηπιαγωγείου Willocks, στο οποίο είναι εγγεγραμμένη η μικρή πριγκίπισσα, η ανοιξιάτικη περίοδος αρχίζει την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και στους νέους μαθητές του σχολείου αναμένεται να ενταχθεί και η Σάρλοτ, με πλήρες ωράριο.

Προς τιμήν της έναρξης του σχολείου, πιστεύεται ότι η Δούκισσα του Κέιμπριτζ θα βγάλει φωτογραφίες της 2χρονης πριγκίπισσας για να τις μοιράσει την πρώτη μέρα του νηπιαγωγείου όπως έκανε και την πρώτη μέρα στο σχολείο του πρίγκιπα Τζορτζ το 2016.

Το παλάτι του Κένσινγκτον στα τέλη του 2017 είχε ανακοινώσει ότι η πριγκίπισσα Σάρλοτ θα ξεκινήσει το σχολείο τον Ιανουάριο του 2018. Ανακοίνωση είχε εκδώσει και το σχολείο η οποία έλεγε μεταξύ άλλων: "Είμαστε ευτυχείς που ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ επέλεξαν το νηπιαγωγείο Willcocks για την πριγκίπισσα Σάρλοτ. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον Σάρλοτ στο νηπιαγωγείο μας τον Ιανουάριο".

Μιλώντας για την απόφαση του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ να στείλει την μικρή πριγκίπισσα στο σχολείο, εκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε: "Θεωρούν ότι είναι ιδανικό ως πρώτο βήμα για την αρχική εκπαίδευση της πριγκίπισσας Σάρλοτ και εντυπωσιάστηκαν από την ομάδα που εργάζεται εκεί".

Το σχολείο κοστίζει 14.500 λίρες ετησίως και χαρακτηρίζεται ως "παραδοσιακό νηπιαγωγείο που διατηρεί σε υψηλά πρότυπα, το ήθος, την αριστεία και τους καλούς τρόπους". Το σχολείο τελευταία επιθεώρηση της Ofsted, χαρακτηρίστηκε ως "εξαιρετικό".

Η έκθεση αναφέρεται στην ιστοσελίδα του σχολείου και μεταξύ άλλων λέει: "Τα παιδιά κάνουν εξαιρετική πρόοδο, λόγω των σχολαστικών δεξιοτήτων σχεδιασμού του προσωπικού για την εξασφάλιση των ατομικών μαθησιακών αναγκών τους... Δεν χάνεται χρόνος και τα παιδιά απολαμβάνουν μια παραγωγική μαθησιακή εμπειρία".

Η γέννηση της μικρής πριγκίπισσας

Η ανακοίνωση ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ περιμένουν τη γέννηση του δεύτερου παιδιού τους έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 2014 από το Κλάρενς Χάουζ. Μετέπειτα, στις 20 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον ότι το μωρό αναμενόταν να γεννηθεί τον Απρίλιο του 2015.

Η Σάρλοτ γεννήθηκε στις 2 Μαΐου του 2015 και τοπική ώρα 08:34 με βάρος 3,71 κιλά στο Νοσοκομείο Σεντ Μέρι του Λονδίνου. Ο πατέρας της ήταν παρών στη γέννηση, που έγινε στο ίδιο νοσοκομείο που γεννήθηκε κι εκείνος. Ο τοκετός ξεκίνησε στις 06:00 τοπική ώρα και ολοκληρώθηκε με φυσιολογικό τρόπο.

Στη διαδικασία βοήθησαν οι μαίες Αρόνα Αχμέτ και Τζάκι Ντάνκλεϊ-Μπεντ, με τους γιατρούς Άλαν Φάρδινγκ (χειρούργος-γυναικολόγος), Γκάι Θορπ-Μπίστον (χειρούργος-γυναικολόγος), Σάνιτ Γκόνταμπλ (σύμβουλος-νεογνολόγος) και Χιου Τόμας (ιατρός). Ο Φάρδινγκ, ο Θορπ-Μπίστον και ο Γκόνταμπλ ήταν, επίσης, παρόντες στην πρώτη γέννηση του παιδιού της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, το 2013. Το μωρό παρουσιάστηκε από τους γονείς του στους πολίτες που βρίσκονταν έξω από το νοσοκομείο σε λιγότερες από δέκα ώρες μετά τη γέννησή του.

download 3

(Πηγή: REUTERS/Suzanne Plunkett)

Το βράδυ της επόμενης ημέρας, αξιοθέατα, όπως η Γέφυρα του Πύργου, ο Τροχός της Χιλιετίας και τα σιντριβάνια της Πλατείας Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο, καθώς και ο Πύργος της Ειρήνης στην Οττάβα, φωτίστηκαν με χρώμα ροζ για να σηματοδοτηθεί η γέννηση της πριγκίπισσας. Στις 4 Μαΐου πυροδοτήθηκαν 21 κανονιοβολισμοί στο Πάρκο Χάιντ και στον Πύργο του Λονδίνου. Αργότερα, την ίδια μέρα, ανακοινώθηκε ότι το όνομα που θα δινόταν στην Πριγκίπισσα ήταν Σάρλοτ Ελισάβετ Νταϊάνα.

Στις 5 Ιουλίου 2015 η Σαρλότ βαπτίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι στην Εκκλησία Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Σάντρινγκχαμ. Ανάδοχοί της ήταν η Λόρα Φέλοους, ξαδέλφη του Γουλιέλμου, ο Άνταμ Μίντλετον, ξάδελφος της Αικατερίνης, και οι οικογενειακοί φίλοι Τόμας βαν Στράουμπιντζι, Τζέιμς Μιντ και Σόφι Κάρτερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ