ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όπρα Γουίνφρεϊ: ιδανική αντίπαλος του Τραμπ για το Χόλιγουντ

Όπρα Γουίνφρεϊ: ιδανική αντίπαλος του Τραμπ για το Χόλιγουντ

"Πιστεύω ότι η Όπρα Γουίνφρεϊ  όταν ξυπνάει το πρωί, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, αναρωτιέται τι μπορεί να κάνει συγκεκριμένο για να γίνει ο κόσμος καλύτερος" είπε ο Τομ Χανκς στο BBC. Μετά τον πύρινο λόγο της στην τελετή των Golden Globes η Όπρα Γουίνφρεϊ είναι ένας αναδυόμενος ηγέτης στις ΗΠΑ για πολλούς και το Χόλιγουντ στέκεται δίπλα της.

 

Στην ίδια συνέντευξη Μέριλ Στριπ και Στίβεν Σπίλμπεργκ δήλωσαν ότι είναι υπέρ της Όπρα Γουίνφρεϊ για να αναμετρηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2018.

Η Μέριλ Στριπ πιστεύει ότι η Όπρα Γουίνφρεϊ είναι "η φωνή ενός ηγέτη" καθώς οι φήμες όλο και πληθαίνουν ότι η "βασίλισσα" της τηλεόρασης σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ.

"Έτσι ξεσηκώνονται οι άνθρωποι. Αυτό δείχνει πώς είναι οι ηγέτες" είπε η Στριπ στον Άντριου Μαρ του BBC ενώ επιβεβαίωσε ότι έχει ακούσει την Όπρα να "σκέφτεται σοβαρά" μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα.

Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της προώθησης της νέας ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ "The Post" στην οποία η Μέριλ Στριπ πρωταγωνιστεί μαζί με τον Τομ Χανκς.

"Η Όπρα έχει μία εμπειρία 35 χρόνων να χτίζει γέφυρες και να φέρνει κοντά ανθρώπους που δεν συμφωνούν… στις τηλεοπτικές εκπομπές" δήλωσε ο Σπίλμπεργκ. "Για μένα αυτά είναι διαπιστευτήρια για την πρόκριση" πρόσθεσε.

"Σίγουρα έθεσε τον πήχη ψηλά για οποιονδήποτε άλλον αποφασίσει να βάλει υποψηφιότητα" είπε η Στριπ.

Xανκς και Στριπ έριξαν την ψήφο εμπιστοσύνης τους στη Γουίνφρεϊ και στο CNN. Μιλώντας στην Κριστιάν Αμανπούρ ο Χανκς είπε:

"Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να έχει τις ποιότητες της Γουίνφρεϊ. Δεν ξέρω αν θα είναι η ίδια ή όχι αλλά αυτό δεν αλλάζει".

Οι ψίθυροι και τα σενάρια γύρω από τη Γουίνφρεϊ έχει παράλληλα προβληματίσει αναρίθμητους σχολιαστές στον Τύπο που κάνουν λόγο για ακόμη ένα μοντέλο πολιτικού Τραμπ που έχει γεννηθεί μέσα από την τηλεθέαση δηλώνοντας ανησυχία για την ίδια τη φύση της πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ του αύριο.

"Ελάτε στα συγκαλά σας"

2018 01 08T161316Z 2005374807 RC1846F1F160 RTRMADP 3 AWARDS GOLDENGLOBES OPRAH

Όπρα Γουίνφρεϊ και Ομπάμα το Δεκέμβριο του 2007. REUTERS/Brian Snyder

"Ποτέ δεν έχει περάσει μία εκλογική διαδικασία χωρίς ικανό αριθμό υποψηφίων που ισχυρίζονται ότι είναι οι ιδανικοί για τη δουλειά διότι δεν έχουν ανάλογη εμπειρία και δεν γνωρίζουν τίποτε γι΄αυτήν", γράφει o Paul Waldman στην Washington Post σε άρθρο με τίτλο: "Ελάτε στα συγκαλά σας. Η Όπρα δεν πρέπει να είναι υποψήφια για πρόεδρος".

"Κοιτάξτε, το πιάνω. Οι Δημοκρατικοί έχουν τραυματισθεί από τα πρόσφατα γεγονότα και μία από τις απαντήσεις είναι να σηκώσουν τα χέρια ψηλά και να πουν: 'Εντάξει λοιπόν. Αυτό για το οποίο όλοι οι ψηφοφόροι ενδιαφέρονται είναι εάν κάποιος μπορεί να στήσει ένα καλό σόου, ας βγούμε και εμείς με το δικό μας celebrity'. Βλέπουν πίσω στο πρόσφατο παρελθόν και συναντούν μια χούφτα σοβαρών, έμπειρων δημοσίων λειτουργών με βαθιά γνώση της πολιτικής που θα γίνονταν εξαιρετικοί πρόεδροι , αλλά έχασαν, εν μέρει διότι απέτυχαν να λάμψουν στην οθόνη της τηλεόρασης: Δουκάκις, Γκορ, Κέρι, Χίλαρι Κλίντον".

"Ο δύο φορές χαμένος των Δημοκρατικών Αντλάι Στίβενσον απάντησε σε έναν ψηφοφόρο που του είπε ότι έχει την υποστήριξη κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου στην Αμερική ότι όλα είναι καλά και υπέροχα, αλλά χρειάζεται πλειοψηφία".

"Είναι αλήθεια ότι οι Δημοκρατικοί υποτίμησαν τη σημασία του ταλέντου στα προεδρικά πολιτικά πράγματα, αλλά η απάντηση στις εκλογικές αυτές αποτυχίες δεν είναι να σταματήσει κανείς να ενδιαφέρεται για την ουσία. Η απάντηση είναι να βρεθούν υποψήφιοι που είναι και τα δύο: ταλαντούχοι και σοβαροί. Που θα είναι σε θέση να νικήσουν και να κάνουν τη δουλειά όταν αναλάβουν το πόστο. Και οι Δημοκρατικοί το έχουν καταφέρει στο παρελθόν: ο Μπιλ Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα υπήρξαν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί υποψήφιοι που μπορούσαν να σου τα πρήξουν μιλώντας για πολιτική. Ήξεραν πώς να χειριστούν το πολιτικό σύστημα και ήξεραν επίσης πώς να πουλήσουν".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ