ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βitcoin: τα κρυπτονομίσματα είναι τα νέα ποπ είδωλα της Ιαπωνίας

Βitcoin: τα κρυπτονομίσματα είναι τα νέα ποπ είδωλα της Ιαπωνίας

"AKB48 και Morning Musume; Πολύ χθεσινοί. Τα πραγματικά είδωλα της μουσικής σκηνής στην Ιαπωνία είναι η ολοκαίνουργια μπάντα Kasotsuka Shojo της Ιαπωνίας όπου κάθε ένα από τα οκτώ μέλη της αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό κρυπτονόμισμα. Η πρώτη συναυλία του γίνεται απόψε στο Τόκιο" αναφέρει το Quartz για το μουσικό συγκρότημα που δεν πληρώνεται σε bitcoin. "Eίναι" το bitcoin.

H μπάντα που το όνομα της σημαίνει Κορίτσια Εικονικών Νομισμάτων (Virtual Currency Girls) είναι ένα ακόμη "προϊόν" της ιαπωνικής εταιρία ψυχαγωγίας Cinderella Academy, η οποία διαχειρίζεται και άλλες δημοφιλείς ομάδες για να "εκπαιδεύσει το κοινό στον κόσμο της κρυπτογραφημένης κουλτούρας και οικονομίας".

Κάθε κορίτσι του girl group αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό νόμισμα. Βitcoin, ethereum ή ripple, όλες έχουν τη δική τους ταυτότητα/νόμισμα που διακρίνεται στις μάσκες-σύμβολα τους. Ως anime με σάρκα και οστά τα κορίτσια θέλουν να προωθήσουν την κουλτούρα των εικονικών νομισμάτων.

"Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε το κοινό διασκεδάζοντας το ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι μόνο εργαλείο για κερδοσκοπία αλλά και μια θαυμάσια τεχνολογία που θα διαμορφώσει το μέλλον" είπε η "αρχηγός" της μπάντας Rara Naruse, 18. Η Naruse είναι το κορίτσι bitcoin.

Τα εισιτήρια για την πρώτη συναυλία των Virtual Currency Girls την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στο Τόκιο είναι διαθέσιμα μόνο σε κρυπτονομίσματα και το πρώτο σingle του συγκροτήματος εμπνέεται από τις πρόσφατες προειδοποιήσεις για την ασφάλεια του Internet και την προσοχή στα κρυπτονομίσματα που τελευταία έχουν κατακλύσει την ειδησεογραφία.

"Η Ιαπωνία αθόρυβα έγινε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα στη διαπραγμάτευση των bitcoin, εν μέσω αυξημένου ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα από χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ελβετία. Το χέρι της έβαλε και η Κίνα προχωρώντας σε απαγόρευση συναλλαγών" σημειώσαν οι Financial Times τον Οκτώβριο του 2017 που χαρακτήρισαν τη χώρα του μουσικού συγκροτήματος "υπόδειγμα για τους ρυθμιστές σε όλο τον κόσμο".

Στην Ιαπωνία το κρυπτονόμισμα είναι κατηγοριοποιημένο ως "μέθοδος πληρωμής" και τα bitcoin μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αγορές σε 200 πολυκαταστήματα.

Ο Γουόρεν Μπάφετ προειδοποίησε ότι το bitcoin "θα έχει κακό τέλος". Αυτά τα κορίτσια πιστεύουν το αντίθετο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ