ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Sharon Stone: η σεξουαλική κακοποίηση, το ανεύρυσμα εγκεφάλου & η επανάσταση της στην οθόνη (vid)

Sharon Stone: η σεξουαλική κακοποίηση, το ανεύρυσμα εγκεφάλου & η επανάσταση της στην οθόνη (vid)

Η Σάρον Στόουν επιστρέφει τολμηρά. Η γυναίκα που καθιερώθηκε ως σύμβολο του σεξ με το Βασικό Ένστικτο της και δικαιώθηκε στη μεγάλη οθόνη με ερμηνείες αξιώσεων σε ταινίες όπως το αριστουργηματικό Καζίνο δεν ξέρει από φόβο και αυτό απέδειξε στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε στο CBS. Στη συνέντευξη αυτή που γέλασε με σθένος όταν ρωτήθηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση που έχει "οικοδομήσει" το Χόλιγουντ. 

Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός που αποτραβήχτηκε από την αγένεια των πολλών προβολέων μετά από την περιπέτεια υγείας της το 2001 ετοιμάζεται να κάνει επανάσταση ως πρωταγωνίστρια στο πλέον τολμηρό project τηλεοπτικής αφήγησης -το Mosaic του σπουδαίου σκηνοθέτη του ανεξάρτητου Χόλιγουντ Στίβεν Σόντερμπεργκ- και πλέον είναι μια ακτιβίστρια, μητέρα τριών και μια star που επιβίωσε με την ευφυϊα και το χιούμορ της στο Χόλιγουντ της σεξουαλικής κακοποίησης.

Μιλώντας στο δημοσιογράφο Lee Cowan την Κυριακή η Στόοουν μίλησε με ειλικρίνεια από το σπίτι της -"ήταν η ιδιοκτησία του Μοντγκόμερι Κλιφτ και είμαι σίγουρη ότι σε αυτή εδώ την πισίνα οι Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Νάταλι Γουντ και Ρόμπερτ Βάγκνερ κολυμπούσαν εκείνα τα χρόνια" λέει- για τα πάντα.

Μίλησε για τη σχέση με τους τρεις γιούς της ηλικίας 11, 12 και 17, το ανεύρυσμα εγκεφάλου με το οποίο διαγνώστηκε το 2001 -"οι πιθανότητες να ζήσω ήταν περίπου 5%" λέει χωρίς μελοδραματισμό ομολογώντας ότι η ασθένεια έχει επηρεάσει την ομιλία της, την ακοή, το περπάτημα, τη γραφή και την ανάγνωση- την ημερομηνία λήξης που έχεις όταν εργάζεσαι στο Χόλιγουντ -"με αντιμετώπιζαν ως ένα φθαρμένο αγαθό" λέει- και τη μοναξιά της. Κυρίως όμως η Στόουν μίλησε για τη δύναμη της που την ανέδειξε νικήτρια σε όλα. Όπως συνηθίζει η Στόουν ήταν γενναιόδωρη.

Ένα από τα highlights της τηλεοπτικής της εμφάνισης ήταν και η απίστευτη αντίδραση της όταν ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην καταιγίδα των σεξουαλικών σκανδάλων και τα κυκλώματα σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ. "Δεν ξέρω πως να το ρωτήσω κομψά. Βρέθηκες ποτέ σε άβολη θέση όσο εργάζεσαι στο Χόλιγουντ;" ρώτησε ο δημοσιογράφος την Στόουν. Εκείνη γέλασε. Μετά γέλασε ξανά.

"Γελάς αλλά δεν καταλαβαίνω αν αυτό είναι ένα νευρικό γέλιο ή ένα γέλιο παραδοχής..." σχολίασε ο δημοσιογράφος. Η Στόουν έδωσε την εξήγηση που θα περίμενε κανείς από μια γυναίκα που επιβιώνει όλων.

"Ωωω, είμαι σε αυτή τη βιομηχανία εδώ και 40 χρόνια Λι. Μπορείς να φανταστείς πως ήταν η βιομηχανία αυτή 40 χρόνια πριν; Εγώ, όπως ήμουν, από το Πουθενά της Pennsylvania; Δεν ήρθα εδώ πέρα προστατευμένη. Τα έχω δει όλα".

Η αντίδραση της θυμίζει αρκετά τη στάση της Ούμα Θέρμαν που έχει υποσχεθεί να μιλήσει για το Χόλιγουμντ και τα αρπακτικά του όταν έρθει η στιγμή. Αυτή η στιγμή που πλησιάζει και απαιτεί από όλους εγκράτεια, καθαρό μυαλό και σοβαρότητα. Όλες ποιότητες που η Στόουν διαθέτει εδώ και 40 χρόνια.

Στη συνέντευξη η Στόουν μιλάει και για το πολυαναμενόμενο comeback της. Στη σειρά του ΗΒΟ που υπογράφει ο Σόντερμπεργκ η Στόουν υποδύεται την Ολίβια Κλαρκ αλλά η επανάσταση έχει να κάνει με τον αφηγηματικό τρόπο και τη συνδρομή της τεχνολογίας σε μια διαφορετική ανάγνωση των ιστοριών στην οθόνη. Το Mosaic υπόσχεται να φέρει επανάσταση στις συνήθειες μας ως τηλεθεατές καθώς θα αφηγείται την ιστορία του και μέσω εφαρμογής στο κινητό "επενδύοντας" στη "διακλαδωμένη αφήγηση" για μια διαφορετική "διαισθητική" τηλεοπτική εμπειρία είπε ο σκηνοθέτης και η Στόουν είναι μαζί του.

Το Mosaic του κάνει πρεμιέρα στις οθόνες αλλά και τα smartphones τον Μάρτιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ