ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ματ Ντέιμον: απολογείται στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης για τα αφελή σχόλια του

Ματ Ντέιμον: απολογείται στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης για τα αφελή σχόλια του

"Υπάρχει διαφορά μεταξύ του να χτυπήσεις κάποιον απαλά στον πισινό και τον βιασμό ή τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιού" είπε ο Ματ Ντέιμον τον Δεκέμβριο στην εκπομπή του ABC Popcorn With Peter Travers. "Και αυτές οι δύο συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπιστούν και να εξαλειφθούν, αλλά δεν θα έπρεπε να εξισώνονται. Σωστά;" πρόσθεσε για να βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή πολλών.

Ωστόσο ο Ντέιμον δεν άλλαξε τη ρητορική του. "Βρισκόμαστε σε αυτή την πολύ σημαντική στιγμή και νομίζω ότι είναι θαυμάσιο αλλά νομίζω ότι κάτι που δεν συζητείται συνολικά είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνδρες οι οποίοι δεν κάνουν τέτοια πράγματα και οι ζωές τους δεν θα επηρεαστούν" είπε λίγο καιρό μετά στο στο Business Insider.

Τα σχόλια του έδωσαν αφορμή σε πολλούς να περάσουν στην αντεπίθεση με περισσότερους από 20.000 χρήστες του διαδικτύου να συνυπογράφουν εκστρατεία απόμάκρυνσης του 47χρονου ηθοποιού από το επερχόμενο σίκουελ της ταινίας Ocean 11, με τίτλο Ocean 8.

Η εκστρατεία για μποϊκοτάζ προωθήθηκε στον παραγωγό του Ocean 8, Τζορτζ Κλούνεϊ και τον σκηνοθέτη Στίβεν Σόντερμπεργκ.

"Ο Ντέιμον σαφώς δεν καταλαβαίνει τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ή χρειάζεται επειγόντως ένα διάλειμμα στην καριέρα του και αυτό τολέω εγώ που είμαι άντρας" ήταν ένα χαρακτηριστικό σχόλιο της συζήτησης που προκάλεσαν τα αφελή σχόλια του.

2018 01 17T014650Z 288360501 RC138CA19910 RTRMADP 3 FILM 12 STRONG PREMIERE

REUTERS/Andrew Kelly

Κάποιες εβδομάδες πλέον μετά ο Ματ Ντέιμον απολογείται για όσα είπε σχετικά με τη σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά.

Σε εμφάνιση του δίπλα από τη σύζυγο του στο κόκκινο χαλί ο Ντέιμον απολογήθηκε για τη θέση του στο παρελθόν λέγοντας ότι "εύχεται να είχε ακούσει περισσότερα πριν λάβει αποφάσεις γι αυτό το θέμα" και είπε ότι "δεν θέλει να συμβάλει στον πόνο άλλων ανθρώπων με τα λόγια ή τις πράξεις του". Η απόφαση του να προσέχει τι λέει προτού το πει χαιρετήθηκε από πολλά media.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ