ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Mητροπάνος, Αντετοκούνμπο & ένας Δανός: οι 10 κορυφαίες διαφημίσεις της Ελλάδας στο YouTube

Mητροπάνος, Αντετοκούνμπο & ένας Δανός: οι 10 κορυφαίες διαφημίσεις της Ελλάδας στο YouTube

Kάποιες φορές οι διαφημίσεις λένε πολλά. Ανάμεσα στα συστατικά της επιτυχίας φέτος ονόματα και έννοιες από το χθες και το τώρα του Έλληνα. Μητροπάνος, χορός, Αντετοκούνμπο, oικογένεια, συγκίνηση, Διαμαντίδης, ανθρωπισμός, μπάσκετ (πολύ μπάσκετ) και ένας απελπισμένος Δανός φέρνουν δέκα digital καμπάνιες και spot στην κορυφή του YouTube.

Όπως κάνει στην αρχή κάθε νέου έτους, το YouTube γιορτάζει τις κορυφαίες διαφημίσεις του προηγούμενου χρόνου, με το ετήσιο YouTube Ads Leaderboard.

Η λίστα καταρτίζεται με τη χρήση ορισμένων από τις πιο ισχυρές ενδείξεις σχετικά με τις επιλογές του χρήστη, όπως η διάρκεια παρακολούθησης, ο αριθμός των προβολών και το μείγμα διαφημιστικών και οργανικών προβολών. Σήμερα, το YouTube ανακοινώνει τις μάρκες και τις διαφημιστικές εταιρείες που πρωταγωνιστούν στην ετήσια λίστα του YouTube Ads Leaderboard.

Όπως σημειώνει το εισαγωγικό δελτίο στη λίστα εξετάζοντας τις κορυφαίες διαφημίσεις του 2017 στο YouTube, διαπιστώνει κανείς έμφαση στο θέμα της οικογένειας ("η συναισθηματικά φορτισμένη αφήγηση ιστοριών είναι το κλειδί για την οικοδόμηση της αγάπης και της προτίμησης για μία μάρκα . Πρόκειται για ένα δεδομένο που οι κορυφαίοι δημιουργοί αξιοποίησαν τη χρονιά που πέρασε, με την οικογένεια και τις οικείες σχέσεις να αναδύονται ως βασικά θέματα της διαφήμισης") και κριτική στάση απέναντι στο 2017 ("μέσα σε ένα έτος πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής, πολλές μάρκες επέλεξαν να πάρουν θέση σε κοινωνικά θέματα, γεγονός που οδήγησε σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες δημιουργίες που προκάλεσαν και αποτέλεσαν τροφή για σκέψη και προβληματισμό φέτος").

Αυτό που στην αρχή μπορεί να φανεί μια ανομοιογενής ομάδα διαφημίσεων, με την καθεμία να ανοίγεται σε διαφορετικές δημιουργικές κατευθύνσεις, έχει στην πραγματικότητα έναν κοινό παρονομαστή. Η καθεμία καταλήγει σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα που προκαλεί μια συναισθηματική αντίδραση" σημειώνει το YouTube.

"H μεγαλύτερη επιτυχία στη δουλειά μας είναι η αποδοχή της από τον κόσμο. Και είναι πολύ ξεχωριστό το συναίσθημα που έχεις όταν συνειδητοποιείς, ότι η ταινία που “βγήκε εκεί έξω” δημιούργησε νέους κανόνες συναισθηματικής εμπλοκής σε χιλιάδες ανθρώπους, που δεν είδαν απλώς την ιστορία της ΑΛΦΑ. Είδαν τον ίδιο τους τον εαυτό σ’ αυτή την ιστορία" είπε ο Νίκος Βαβάκης της Soho Square Athens (ΑΛΦΑ).

"Στο digital περιβάλλον το κοινό δέχεται καθημερινά αμέτρητες πληροφορίες. Αν θες η επικοινωνία σου να ξεχωρίσει, είναι πολύ σημαντικό αυτό που προβάλεις να είναι original και relevant. Γι’ αυτό για την καμπάνια Kit Kat παρακολουθήσαμε όλα τα trends της αγοράς, χρησιμοποιήσαμε influencers που έχουν απήχηση στο κοινό μας και δημιουργήσαμε το δικό μας original track και χορό που αγαπήθηκαν άμεσα και έφεραν εξαιρετικά αποτελέσματα" σχολίασε η Αθηνά Κάρκα της JWT Athens (Kitkat Greece).

"
Συγχαρητήρια σε κάθε μάρκα, σε κάθε διαφημιστικό γραφείο και στις εταιρείες επικοινωνίας, για αυτή τη λίστα, καθώς αγκάλιασαν τη δύναμη της αφήγησης ιστοριών που απελευθερώνει το YouTube" δήλωσε ο Ηλίας Σούσης, Head of Domestic Greek Market, Agencies & YouTube.

Εάν η Ελλάδα είναι οι προτιμήσεις της στις διαφημίσεις που έτρεξαν στην πλατφόρμα του YouTube τότε είναι μια πραγματικά ανθεκτική στην κρίση, αισιόδοξη, συναισθηματική, φιλόξενη και γενναιόδωρη χώρα -με πολλά περιθώρια βελτιώσεων.

Τι αγόρασε η Ελλάδα στο YouTube το 2017

Τα brands μάρκες και τις διαφημιστικές εταιρείες που δημιούργησαν τις κορυφαίες διαφημίσεις της χρονιάς στην Ελλάδα για το 2017

Μπύρα ΑΛΦΑ, Soho Square Athens, Zenith Optimedia

CHOCO CHOCEO - Kitkat Greece, Spot JWT, Zenith Optimedia

Θα σου πω τι είναι Basket, MILKO, Rascal

ΝΟΥΝΟΥ Μπασκετάκι-Διπλή Τρίπλα, MSPS, ESSENCE

Lacta – Από την αρχή – Επεισόδιο 2, OgilvyOne Athens, Carat

Lacta – Από την αρχή – Επεισόδιο 3, OgilvyOne Athens, Carat

#MoreThanARefugee, YOUTUBE, Flying Object

Aegean – Greece By Greeks | Γιάννης Αντετοκούνμπο, OgilvyOne Athens, Carat / OgilvyOne Athens

ΑΒ Βασιλόπουλος Χριστούγεννα 2017, Spot JWT, Carat / iProspect

Help a Dane – Greece, DANISH CANCER SOCIETY, NoA & Co, Kræftens Bekæmpelse



ΔΗΜΟΦΙΛΗ