Κακοποιός & διεστραμμένος: Ισπανίδες απαιτούν να απομακρυνθεί άγαλμα του Γούντι Άλεν
Η καταιγίδα για τον Γούντι Άλεν μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση που έχει διατυπώσει εναντίον του η θετή κόρη του, Ντίλαν Φάροου, αγγίζει τη Μεσόγειο. Σύμφωνα με τη The Local γυναίκες στην Ισπανία ζητούν την απομάκρυνση αγάλματος του σκηνοθέτη από το Οβιέδο.
Το μπρούτζινο άγαλμα βρίσκεται στην τουριστική πόλη της βορειοδυτικής Ισπανία, όπου ο Νεοϋορκέζος σκηνοθέτης γύρισε μέρος της ταινίας του Vicky Cristina Barcelona το 2008.
Η ομάδα ακτιβιστριών για τα δικαιώματα των γυναικών "Φεμινιστική Οργάνωση της Αστούριας" έστειλε ψήφισμα στον δήμαρχο του Οβιέδο ζητώντας από τη δημοτική αρχή να αφαιρέσει το άγαλμα.
Το άγαλμα του Γούντι Άλεν, σύμφωνα με την οργάνωση, χρησιμεύει για να "τιμήσει έναν κακοποιό και να διεστραμμένο".
Το δημοτικό συμβούλιο του Οβιέδο απάντησε ότι θα εξετάσει την πρόταση.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS μετέδωσε πρόσφατα μακροσκελή συνέντευξη της θετής κόρης του Γούντι Άλεν, Ντίλαν Φάροου, στην οποία η 32χρονη γυναίκα επανέλαβε τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει πρώτη φορά το 1992.
Ο Γούντι Αλεν απέρριψε εκ νέου τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης που έχει διατυπώσει σε βάρος του η θετή του κόρη κατηγορώντας την οικογένεια Φάροου (την Ντίλαν και την πρώην σύζυγό του, ηθοποιό Μία Φάροου) ότι "επωφελείται κυνικά από το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης για να εκτοξεύσει αναξιόπιστους ισχυρισμούς".
SPONSORED
Ψηφιακός μετασχηματισμός Δικαιοσύνης – Τι αλλάζει σε ποινικό μητρώο, αρχεία και δικαστικές αίθουσες
09:36
«Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης»: Τι «έβγαλε» η δημόσια διαβούλευση για εκλογικό νόμο και «ΕΝΦΙΑ»
09:36
Hotel news: Τα πιο hot ξενοδοχειακά νέα έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας για τη σεζόν
09:30
Τραυματισμός 23χρονου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος: Μεταφέρθηκε στο «Θριάσιο»
09:09