ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Θα νικούσα στο Survivor: η Νικόλ Κίντμαν τρώει γρύλους & σκουλήκια για το Vanity Fair (vid)

Θα νικούσα στο Survivor: η Νικόλ Κίντμαν τρώει γρύλους & σκουλήκια για το Vanity Fair (vid)

"H πιο πειστική ερμηνεία της Νικόλ Κίντμαν τελικά είναι το πόσο πειστικά δείχνει να απολαμβάνει να τρώει έντομα". Ένα από τα χαρακτηριστικά σχόλια που γέμισαν το timeline των social media μετά το video για το Vanity Fair στο οποίο η πολυβραβευμένη ηθοποιός θυμίζει την Αντζελίνα Τζολί και τις προτιμήσεις της στην εντομοφαγία

Η Κίντμαν είναι τολμηρή. Το έχει αποδείξει με την επιλογή ρόλων, με τις μεταμορφώσεις της στη μεγάλη οθόνη, με τις επιλογές της στην προσωπική της ζωή και τώρα με την απολαυστική καταγραφή της καθώς τρώει γρύλους, σκουλήκια και άλλα τραγανά και πλούσια σε πρωτεϊνη έντομα .

Η star του Big Little Lies που σαρώνει στα τηλεοπτικά βραβεία της σεζόν αποφάσισε να δείξει τον αστείο, αποφασισμένο εαυτό της και αυτή τη φορά δεν δημιουργεί έκπληξη για το βάθος της υποκριτικής της δυνότητας αλλά για την απόλαυση στο πρόσωπο της καθώς επιδίδεται στην εντομοφαγία.

"Θα νικούσα στο Survivor" λέει η Κίντμαν. "Είμαι απλά μια ακόμη από τα δύο δισεκατομμύρια άλλους που απολαμβάνουν να τρώνε έντομα" πρόσθεσε.

Η Κίντμαν είναι μία από τους Α-Listers του Χόλιγουντ στο τελευταίο εξώφυλλο του Τhe Hollywood Issue του Vanity Fair που χάρισε έξτρα μέλη και προκάλεσε συζητήσεις.

Η Αντζελίνα Τζολί είχε προηγηθεί της Κίντμαν στην εντομοφαγία λίγους μήνες πριν.

Απάντηση στην επισιτιστική κρίση

Υπενθυμίζοντας τη διατροφική αξία των εντόμων η Τζολί και τα παιδιά της έκαναν τηλεοπτικό γύρισμα σε μια υπαίθρια κουζίνα με πρώτες ύλες και λιχουδιές βγαλμένες από το βασίλειο των εντόμων στην Καμπότζη.

"Στην αρχή βγάζεις τα σκληρά κομμάτια" λέει η Τζολί συστήνοντας στα παιδιά της τη διατροφική αξία των εντόμων. "Σε καιρούς πολέμου οι άνθρωποι επέζησαν τρώγοντας τα. Πιστεύω ήταν από πάντα κομμάτι της διατροφής μας" λέει η Τζολί που στη συνέχεια εξομολογήθηκε για τη δική της πρώτη φορά που έφαγε γρύλλους και αράχνες.

Τολμηρή η 41χρονη Τζολί σοτάρει μια ταραντούλα αφού πρώτα της έβγαλε τα δηλητηριώδη δόντια της. Ανάμεσα στα εδέσματα διακρίνεται ένας σκορπιός και πολλά άλλα μικρά πλάσματα που για την Τζολί αλλά και τον ΟΗΕ είναι η διατροφή του μέλλοντος μας. Τα παιδιά της δεν δίστασαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της μητέρας τους.

Οι ακρίδες, τα σκαθάρια, τα μυρμήγκια και πληθώρα εντόμων είναι η απάντηση που προτείνει ο ΟΗΕ απέναντι σε προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα στο άμεσο μέλλον. Με 200 σελίδες οι ειδικοί επιστήμονες του ΟΗΕ έχουν ήδη τονίσει τα οφέλη των βρώσιμων εντόμων στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στον αναπτυσσόμενο κόσμο και το κυριότερο στην υγιεινή σίτιση εκατομμυρίων ανθρώπων που λιμοκτονούν.

Όπως εκτιμάνε σε έκθεση τους από το 2013 υπάρχουν περίπου 900 είδη εντόμων στο ζωικό βασίλειο που μπορούν κάλλιστα να αντικαταστήσουν τροφές όπως το ψάρι και το κόκκινο κρέας ενώ τόνισαν ότι ήδη υπάρχουν περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο (στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική) που τα χρησιμοποιούν καθημερινά στην κουζίνα τους.

"Τα περισσότερα βρώσιμα έντομα βρίσκονται παντού και αναπαράγονται γρήγορα" αναφέρεται στην έκθεση του Οργανισμού που θέλει να ενθαρρύνει την εκτροφή τους. Τα έντομα είναι χαμηλά σε λιπαρά, πλούσια σε πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, φθηνά στην παραγωγή τους, φιλικά προς το περιβάλλον, πλούσια σε σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, σελήνιο και ψευδάργυρο και μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών.

"Τα βρώσιμα έντομα είναι πολύ ωφέλιμα ως διατροφικό συμπλήρωμα σε παιδιά που υποσιτίζονται" υπογράμμισαν ακαδημαϊκοί βιολόγοι που συστήνουν χωρίς δεύτερη σκέψη την κουζίνα της Τζολί ενώ τονίζουν ότι υπάρχουν ορισμένα είδη σκαθαριών, μερμηγκιών, γρύλων και ακρίδων που προσφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό σχεδόν την ίδια ποσότητα πρωτεϊνών με το άπαχο κόκκινο κρέας και το ψάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ